Tuesday 30 August 2011

The Make Up Bag (is my nemesis)!

Φτάνοντας στο τρίτο μάθημα του DIY Dress UP course, έπρεπε να φτιάξω ένα απλό νεσεσέρ. Απλό; Ναι καλά! Μετά από δύο απόπειρες, άπειρη χρήση του μαγικού εργαλείου με το όνομα "ξηλωτήρι" και αρκετά αισθήματα ανικανότητας έφτιαξα αυτό:



Ωραίο; Για δείτε το καλύτερα! Καταρχήν έβαλα για φόδρα ένα ύφασμα τόσο λεπτό που αμέσως πιάστηκε στο φερμουάρ και σκίστηκε:(


Μετά προσπαθώντας να ξεσφηνώσω την φόδρα κατάφερα να χαλάσω τελείως και το φερμουάρ το οποίο συνειδητά είχα επιλέξει να είναι από αυτά τα μεγάλα (έχει κάποιο ιδιαίτερο όνομα άραγε;) αλλά μάλλον δεν ήταν ότι καλύτερο...


Δεν ανοίγει πια με τίποτα! Το μόνο καλό με αυτό το τσαντάκι είναι το ύφασμα του που είναι από κάποια δειγματολόγια που μου χάρισε η Jessica από το Whitebox (ευχαριστώ πολυυύ). Αλλά ακόμα κι αυτό δεν βρήκα τον τρόπο να το ράψω χωρίς το γαζί να μην χαλαρώνει/μαζεύει κλωστή από κάτω, που και που.

Με λίγα λόγια καταστροφή! Ξέρω ότι πρέπει να το ξηλώσω και να ξαναπροσπαθήσω αλλά προς το παρόν δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Όσες έχουν ξαναπεράσει αυτά που περνάω καλούνται παρακαλώ πολύ να μου συμπαρασταθούν με παρόμοιες ιστορίες ραπτικής τρέλας! Επίσης δέχομαι οποιουδήποτε είδους συμβουλές (ακόμα και του τύπου "άσε κοπελιά μάθε να πλέκεις καλύτερα¨, οι οποίες θα εκτιμηθούν δέοντος...

φιλάκια xx

18 comments:

  1. kale einai polu wraio. e merikes atelies! who cares? sthn telikh esu to eftia3es kai mporeis na to dior8wseis. :D

    ReplyDelete
  2. Μπράβο σου, μην το παρατήσεις, φτιάξτο ξανά μέχρι να σε ικανοποιεί απόλυτα! Practice makes perfect!

    ReplyDelete
  3. Πρώτον, είναι πάρα πολύ ωραίο!
    Δεύτερον, αν ειναι η πρώτη σου προσπάθεια να ράψεις κάτι τέτοιο, τα πήγες πάρα πολύ καλά! Εγώ την πρώτη φορά έραψα το φερμουάρ με το χέρι γιατί τα πήρα κρανίο που δεν μπορούσα να το ράψω στη ραπτομηχανή!
    Οσο για την κλωστή που σου μάζευε, don't worry! Απλώς επιλέγεις πιο εφαρμοστή ραφή από την ένδειξη στην ραπτομηχανή σου! Επέλεξε κάπου μεταξύ 3 και 4 και θα είσαι οκ!
    Keep up the good work girl! :D

    ReplyDelete
  4. A! και στο χαλασμένο φερμουάρ βάλε με μια μπατονέτα λίγο λαδάκι του θεού (ναι, ελαιόλαδο) χωρίς να σου στάξει στο ύφασμα και να δεις για πότε θα ανοίξει! :D

    ReplyDelete
  5. Μου αρεσει παρα πολυ, οπως και να'χει!

    Να σε ρωτησω? Τα μαθηματα αυτου του course ειναι ευκολοκατανοητα? Εχουν εικονες απο καθε βημα, καταλαβαινεις ευκολα τι πρεπει να κανεις?
    Θελω πολυ να το ξεκινησω,αλλα φοβαμαι μηπως διαβαζω τις οδηγιες και δεν καταλαβαινω τιποτα..οπως και να το κανουμε,αλλιως ειναι να σου το δειχνει καποιος..

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!

    @sstamoul: Μόλις το ξήλωσα όλο και ξαναρχίζω:D

    @zoe.k.: Είσαι θεά! Το λαδάκι λειτούργησε τέλεια. Και ναι πρώτη φορά προσπαθώ να ράψω κάτι τέτοιο. Φερμουάρ έχω ξαναβάλει άλλες δυό φορές αλλά σε φούστα:P

    @Kokonaki: Γενικώς θα έλεγα ότι είναι αρκετά κατανοητές οι οδηγίες και με πολλές φωτογραφίες. Δεν καλύπτει όμως αναλυτικά τα βασικά στοιχεία χρήσης της μηχανής οπότε γενικώς δεν νομίζω ότι θα το πρότεινα σε κάποιον τελείως αρχάριο. Εσύ έχεις καθόλου εμπειρία (να ξέρεις δηλαδή τα βάσικα, απλό γαζί κτλ.);
    Όταν το ολοκληρώσω με το καλό θα κάνω full review εννοείται...

    ReplyDelete
  7. όχι όχι...συνέχισε το ράψιμο...αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...ούτε εσύ αλλά ούτε και εμείς....

    ReplyDelete
  8. Πάντως δείχνει όμορφο :)!!!
    Εννοείτε να συνεχίσεις...απλά άστο για λίγο κ ξαναπιάστο την επόμενη μέρα με περισσότερη όρεξη!!!Φιλιά κ καλή επιτυχία :)!!!

    ReplyDelete
  9. εγώ σε θαυμάζω και μόνο που το τόλμησες! εγώ το μοναδικό handmade πράγμα που φτιάχνω (ενίοτε) με επιτυχία είναι... για να δούμε... α ναι. ο χαλβάς. :P
    xxx
    christina

    ReplyDelete
  10. hahahahahhaha!!!dn peirazei...i prospa8eia metraei!oti k na les einai omorfo...aksize ton kopo!filia!

    ReplyDelete
  11. Ειχα ξεκινησει μαθηματα ραπτικης,αλλα μετακομισα επαρχια και τα αφησα,μονο μια φουστα προλαβα να ραψω..οποτε ας πουμε οτι τα στοιχειωδη τα ξερω.
    Με επεισες,θα το ξεκινησω και θα παιρνω θαρρος και ωθηση απο τα δικα σου αποτελεσματα! :)
    Καλη συνεχεια!

    ReplyDelete
  12. Ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια που μου δίνετε θάρρος!

    @Kokonaki: Κι εγώ ακριβώς τα ίδια! Είχα πάει για κάποια μαθήμα και μόνο μια φούστα πρόλαβα και έραψα τελικά:P Είναι στανταρ φαίνεται... Να το δοκιμάσεις λοιπόν και πιστεύω ότι θα σου αρέσει.

    ReplyDelete
  13. Κορίτσια, μετά τις φούστες έρχονται πολλά! Πιστέψτε με! Κι εγώ με φούστα ξεκίνησα, μετά ένα φόρεμα και μετά με πήρε η κατηφόρα (you know what I mean) και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω! :D Συνεχίστε όλες σας!

    ReplyDelete
  14. θελει υπομονη οκ αλλα εσυ μαλλον την εχεις για να ανακατευτεις με κατι τετοιο ε; δεν ειναι ωραιο που βλεπεις κατι φτιαγμενο απο εσενα; ασε που γλυτωνεις λεφτα κανεις οτι θες οποτε θες ε; σε περιμενω στο σπιτακι μου

    ReplyDelete
  15. I hate zipper issues!!! Dresses, bags... ax!

    Anyhow, here are my early wishes for next month:
    Kalo Mina!!!!
    x.o.x.o

    ReplyDelete
  16. Μπράβο,καλή συνέχεια!Σε 1-2 χρόνια που θα φοράς ρούχα εξ'ολοκλήρου ραμμένα από σένα,θα κοιτάς αυτό το τσαντάκι και θα γελάς!!!Πίστεψέ με...Θα λες "Μα είναι δυνατόν να είχα πελαγώσει με κάτι τόσο απλό;"
    Έτσι είναι,κάθε αρχή και δύσκολη.

    ReplyDelete
  17. Μπράβο!! Η αρχή είναι δύσκολη. Σε λίγο θα κάθεσαι και θα φτιάχνεις πορτοφολάκια για χαλάρωση.

    Tip για να μη σου πιάνεται η φόδρα στο φερμουάρ:
    Κάνε μια ραφή τσίμα στη φόδρα και πάνω στο υφασματάκι του φερμουάρ για να πηγαίνει προς τα πίσω και να μη σου πιάνεται.

    ReplyDelete
  18. Γειά σου γλυκειά μου. Πολύ καλά τα κατάφερες.. Και εγώ ξεκίνησα μικρή ράβοντας ρούχα για τις κούκλες μου.. θεόστραβα στην αρχή αλλά τώρα ποιός με πιάνει..
    Όσο για το φερμουάρ και λίγο σαπουνάκι κάνει θαύματα και δεν λερώνει..

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails