Thursday 14 October 2010

Leather Care

Εντάξει το ότι αγαπώ το δέρμα το έχω ξαναπεί. Πόσο μάλλον φέτος που είναι ένα απ' τα πιο δυνατά trends για τον χειμώνα. Από το κλασσικό biker jacket μέχρι ονειρεμένα total looks όπως αυτά στην "Zorro inspired" καμπάνια του Hermès, τα δερμάτινα ρούχα έχουν κατακλύσει τα περιοδικά μόδας.


Όλα αυτά μου θύμισαν μια εποχή που ντυνόμουν κι εγώ κάπως έτσι. Ήταν μόλις είχα αρχίσει να δουλεύω και φόραγα όλο τον χειμώνα μαύρο δερμάτινο παλτό, μπότες, τσάντα και γάντια! Ήταν η δική μου πιο rock ερμηνεία του αυστηρού business woman look:P Ευτυχώς από τότε το στυλ μου εξελίχθηκε, αλλά τώρα με την ευκαιρία του leather trend είπα να ξεθάψω μερικά κομμάτια από εκείνο τον καιρό.


Έβγαλα λοιπόν το δερμάτινο ημίπαλτο από το πατάρι και αξιολόγησα την κατάσταση του. Εντάξει προφανώς ο χρόνος το έχει σημαδέψει αλλά χωρίς καμιά σοβαρή ζημιά. Χρειαζόταν όμως σίγουρα ένα φρεσκάρισμα. Ρώτησα στο καθαριστήριο και μου ζήτησαν 40 ευρώ για το καθάρισμα! Φυσικά αποφάσισα να το κάνω μόνη μου. Με ένα υγρό πανάκι το καθάρισα από την σκόνη και κάποιους λεκέδες νερού. Μετά αγόρασα μια κρέμα για την περιποίηση δερμάτινων (9 ευρώ από τον τσαγκάρη) και το πέρασα όλο.


Εντάξει ακόμα φαίνεται ότι είναι παλιό αλλά πολύ πιο περιποιημένο. Και δεν νομίζω ότι στο καθαριστήριο θα κάνανε κάτι παραπάνω. Επίσης την κρέμα θα την χρησιμοποιήσω και για τις δερμάτινες μπότες μου.

Μέσα στα πλαίσια της νέας μου εμμονής με το δέρμα έχω βάλει στόχο να φτιάξω και μια δερμάτινη φούστα! Έχω αγοράσει το δέρμα εδώ και ένα μήνα αλλά ακόμα δεν έχω τολμήσει να το πειράξω. Δώστε μου λίγο κουράγιο να το κάνω! Και φυσικά καμία συμβουλή αν κάποια έχει ξαναδουλέψει με δέρμα.

Φιλάκια.xxx

14 comments:

  1. Cor! I love how you've made the leather look good again!
    Bravo!!!
    x.o.x.o

    ReplyDelete
  2. Έγινε καινούργιο το δερμάτινο σου!!!! Τέλειο!!! Αχ και εγώ έχω ένα που έχει πέσει λάδι και δεν καθαρίζει και δυστυχώς έχει αχρηστευτεί...

    Άντε ξεκίνα την φουστίτσα!!!! Πόσο σας ζηλεύω που ξέρετε να ράβετε!!!!

    ReplyDelete
  3. oua! Nai, exei megali diafora :D basika ola ta rouxa theloun peripoihsh.. kai tora pou pira ena zeugari mpotes pou maresoun para polu,,, kai autes theloun.. sampouan (my GOD!) kai psekasma gia to nero :p

    ReplyDelete
  4. Είναι πάλι στη μόδα τα δερμάτινα???
    Για δώσε μου τα φώτα σου, έχω ένα δερμάτινο παλτό, καινούριο, το οποίο όμως δεν πολυφοράω, αφενώς γιατί είναι πολύ μακρύ και αφετέρου γιατί το δέρμα του έχει μια γυαλάδα που δεν μου πολυαρέσει (μην φανταστείς κανένα λουστρίνι, όχι, αλλά δεν είναι όπως το δικό σου που είναι πιο "ήσυχο"). Έχεις καμιά ιδέα τί να του κάνω? Ούτε κι εγώ έχω ράψει ποτέ δερμάτινο και φοβάμαι να επιχειρήσω να το κοντίνω... Όσο για τη γυαλάδα, άμα έχεις καμια λύση πές μου!!

    ReplyDelete
  5. Προσπάθησε το!!!!Θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη!!!!!!!Πολύ περιποιημένο φαίνεται το παλτό!!!Μπράβο!!!

    ReplyDelete
  6. Η διαφορα στο παλτο ειναι εμφανης οντως!
    Κ περιμενω ανυπομονα να δω κ την φουστιτσα,λατρευω κ εγω να φοραω δερματινα,οσο μπορω ομως προτιμω το faux leather..

    ReplyDelete
  7. Eγώ γενικώς αποφεύγω το δέρμα και προτιμώ απομιμήσεις δέρματος για οικολογικούς λόγους (τώρα πια και οικονομικούς!!!!) πάντως το παλτό έγινε εξαιρετικό και νομίζω οτι αυτή η κρέμα έκανε τέλεια την δουλειά της!!!

    Φιλιά

    ReplyDelete
  8. LiViLaVi -> Δυστυχώς ένας "παλιός" λεκές λαδιού σε δέρμα είναι ίσως ότι πιο δύσκολο να καθαρίσει. Ίσως αν ρωτήσεις σε κάποιον ειδικό...

    olivetreegirl -> Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την γυαλάδα αλλά εμένα δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Ειδικά αν το κάνεις κοντό. Όσο για το ράψιμο, μόλις καταφέρω να ράψω την φουστίτσα θα μοιραστώ μαζί σας ότι μπορώ από την εμπειρία μου!

    Artemi, Maria Z -> Συμμερίζομαι τις οικολογικές σας ανησυχίες και γι' αυτό όπως έχω ξαναπεί εκτιμώ πολύ το δέρμα σαν υλικό και ποτέ δεν πετάω κάτι δερμάτινο για να πάρω καινούριο αν δεν έχει πραγματικά χαλάσει.

    ReplyDelete
  9. δεν έχω συμβουλές...εχω όμως υπομονή να περιμένω να δω το αποτέλεσμα!!!χαχα

    καληνύχτα!!

    ReplyDelete
  10. wraiotato to ekanes! mporei k kalutera apo to ka8aristirio afou 8a to prose3es idiaitera!

    perimenw na dw th foustitsa pou 8a ftia3eis!!!

    Veronica
    blameboogie.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. αυτο που κανει η μαμα μου με τα δερματινα ειναι να τους βαζει nivea την κλασσικη στο μπλε κουτακι !

    good work girl !!!!!!

    ReplyDelete
  12. Maddie, για τη φούστα δεν ξέρω να σου πω....μόλις όμως άνοιξα τη φωτο με το δερμάτινο παλτό, μου ήρθε μια ιδέα αν θες να το ανανεώσεις.....μπορείς να αλλάξεις τη φόδρα, να βάλεις ας πούμε ένα ωραίο ασπρόμαυρο ή κάτι σε μπορντό ή ακόμα και φούξια...νομίζω θα ήταν ωραίο από μέσα....Όσο για το diy συμφωνώ και επαυξάνω...προχθές έβαλα ένα σουέτ παλτό στο πλυντήριο, αφού το είχα χρόνια με σταγόνες βροχής πάνω και δεν το φορούσα (ούτε βέβαια και σε ειδικό καθαριστήριο ήθελα να το πάω για ευνόητους λόγους....)Μια χαρά στέγνωσε, έτοιμο για νέους συνδυασμούς....

    ReplyDelete
  13. Apodiknieis oti an to prospathisoume mporoume na kanoume polla pragmata monoi mas kai na eksoikonomisoume money...! perimenw agwniodws ti dermatini sou foustitsa!!! Show us what you got girl!

    Filakia, Lena!

    styleloverlena.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Ευρηματικη μου και ταλαντουχα Μαddie...χρησιμη αναρτηση.!!!!!!Περιμενω να δω την φουστα!!!

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails