Thursday 26 July 2012

Black & Red Paint

Την σημερινή "ανακύκλωση" ομολογουμένως την ευχαριστήθηκα πολύ και αυτό γιατί είχε κάτι από παιδική χειροτεχνία! Πινέλα, μπογιές, χάρακες, ψαλίδια... και ένα λευκό φανελάκι.


Η έμπνευση αυτή την φορά ήρθε από το Pinterest το οποίο είναι το τελευταίο μου social κόλλημα, αλλά όχι από ένα συγκεκριμένο pin. Αμέτρητες ιδέες ανακατεμένες στο μυαλό μου με έσπρωξαν να αγοράσω μπογιές για ρούχα και να δοκιμάσω την τύχη μου!

Τις μπογιές αυτές τις βρίσκει κανείς σε οποιοδήποτε μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και χρησιμοποιούνται κατευθείαν πάνω στο ύφασμα με πινέλο για ελεύθερο σχέδιο αλλά και με στένσιλ. Είναι διαλυτές στο νερό, κάτι που προσωπικά βρήκα καταπληκτικό γιατί βγαίνουν πανεύκολα από τα χέρια κτλ. Για το βασικό σχέδιο χρησιμοποίησα μονωτική ταινία και μετά έκανα στάμπες με μία τριγωνική γόμα που έτυχε να βρω στο ίδιο μαγαζί!

Το χρώμα το άπλωνα με πινέλο και το "σκούπιζα" με ένα σφουγγαράκι ενώ τις γραμμές τις έκανα λίγο στο περίπου! Κάποιος με μεγαλύτερη υπομονή από εμένα θα μπορούσε φυσικά να μετρήσει με χάρακα και μέτρο όλες τις αποστάσεις για ένα πιο "επαγγελματικό" αποτέλεσμα!

Αφού γέμισα όλα τα κενά και έκανα αρκετά τριγωνάκια με την γόμα/στάμπα μου, αφαίρεσα την ταινία και πέρασα από πάνω το σίδερο (χωρίς να ακουμπάει όμως) με ατμό για 3 περίπου λεπτά. Με τον τρόπο αυτό η μπογιά στεγνώνει και ενσωματώνεται στο ύφασμα.


Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό αλλά επειδή εγώ αν δεν βγάλω και το ψαλίδι μου λίγο δεν αντέχω, έκοψα το φανελάκι και στο σχήμα αυτό για να δένει στην μέση.


Ορίστε και η μπλούζα στην τελική μορφή της!


Ελπίζω να σας αρέσει και να το δοκιμάσετε γιατί είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικό:D Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, μήν ξεχάσετε να κάνετε Like στην νέα σελίδα του Wardrobe Recycle στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα DIYs μου και άλλες ιδέες!

Φιλάκια xx

9 comments:

  1. Ήμουνα σίγουρη ότι θα είναι τέλεια και πολύ-πολύ πρωτότυπη!
    Έχω κολλήσει κι εγώ με το Pinterest εδώ και καιρό. Μαζεύω-μαζεύω ιδέες και τελικά έχω πάθει τέτοια υπερφόρτωση που ακόμα δεν έχω δοκιμάσει τίποτα! ;-) χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Ξέρω κι εγώ το ίδιο με πιάνει με το Pinterest και εσύ έχεις και τέλεια boards εκεί;)

      Delete
  2. Έγινε πολύ όμορφη κι ήταν από τα πιο εύκολα σου DIY (για μας που δεν ξέρουμε ραπτομηχανή).
    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  3. Τέλειο το αποτέλεσμα...καταπληκτική ιδέα!!!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  4. Teleio!!! Eisai foveri!!!!!!!!
    xx

    ReplyDelete
  5. νομιζω το ψαλιδι σου το απογειωσε! :)

    ReplyDelete
  6. Hi! exw na dilwsw pws molis se vrika kai alitheia enthousiastika!! M aresei polu to blog sou, asxoloumai kai egw me tis metapoihseis kai pragmatika mou exeis dwsei polles ma polles idees! so, following you..

    ReplyDelete
  7. Πανέμορφο! Θα το δοκιμάσω και εγώ!
    Που μπορώ να βρω χρώματα για ύφασμα?
    Ευχαριστώ, φιλιά!

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails