Wednesday 14 March 2012

The Τwo-Τoned Βag Tutorial

Θυμάστε την δίχρωμη τσαντούλα του Xmas Giveaway; Σας είχα από τότε υποσχεθεί turorial και να το! Προσπάθησα να το κάνω αρκετά αναλυτικό γιατί το θεωρώ ένα πολύ καλό begginer's project. Ετοιμάσου λοιπόν να ράψεις την ανοιξιάτικη τσάντα σου!



Θα χρειαστείς 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια ύφασμα για το εξωτερικό και άλλα δύο πιο ελαφριά για το εσωτερικό μέρος. Το μέγεθος μπορείς να το υπολογίσεις ανάλογα με τα πράγματα που θέλεις να βάζεις μέσα π.χ. να χωράει σε ύψος και φάρδος το μεγαλύτερο τετράδιο σου. Επίσης θα χρειαστείς τέσσερις λωρίδες 2 για χερούλια και 2 για να την δένεις. Το μάκρος των χερουλιών μπορείς να το βρεις περνώντας μια μεζούρα πάνω από τον ώμο σου και μετρώντας που θα ήθελες να φτάνουν, το φάρδος είναι θέμα γούστου αλλά έχε υπόψιν σου ότι το τελικό φάρδος θα είναι το εν τέταρτον από το αρχικό, θα καταλάβεις γιατί.


Πρώτα πάρε μία μία τις λωρίδες και δίπλωσε μία φορά τις άκρες προς τα μέσα και μετά όλη την λωρίδα κατα μήκος. Σιδέρωσε τες καλά για να τις ράψεις πιο εύκολα.



Ράψε κάθε μία λωρίδα από άκρη σε άκρη.


Τώρα βάλε τα δύο εξωτερικά φύλλα καλή με καλή και γάζωσε τα πλαινά και το κάτω μέρος. Κάνε ακριβώς το ίδιο και για τα εσωτερικά φύλλα.


 Τις κάτω άκρες στα εξωτερικά φύλλα μπορείς να τις ράψεις και να τις κόψεις λίγο διαγώνια για να πάρει πιο ωραίο σχήμα η τσάντα.




Και φτάσαμε στο πιο σημαντικό βήμα. Πρώτα γύρνα το εσωτερικό (άσπρο) μέρος από την καλή. Το εξωτερικό άστο από την ανάποδη δηλαδή όπως ήταν όταν το έραψες. Τώρα βάλε το εσωτερικό μέσα στο εξωτερικό. Αν το κάνεις σωστά θα έχεις τις καλές πλευρές των έξωτερικων φύλλων πάνω στις καλές πλευρές των εσωτερικών (καλή με καλή).  Τώρα καρφίτσωσε τα χερούλια έτσι να είναι ανάμεσα στα δύο φύλλα και να απέχουν ένα τέταρτο του πλάτους από κάθε άκρη. Τέλος καρφίτσωσε και τα άλλα δύο λουράκια στις άκρες. Γάζωσε εκεί που φαίνονται οι διακεκομμένες γραμμές αφήνοντας ένα κομμάτι ανοιχτό.


Από αυτό το άνοιγμα που άφησες θα πιάσεις και θα τραβήξεις έξω σιγά σιγά όλο το ύφασμα για να γυρίσεις την τσάντα απ' την καλή. Βλέπεις τα λουράκια που κρυβόντουσαν εκεί μέσα; Σαν από θαύμα η τσάντα σου είναι σχεδόν έτοιμη!


 Χρησιμοποίησε πάλι το σίδερο και για να στρώσεις την τσάντα και δίπλωσε ωραία το άνοιγμα ώστε να το ράψεις εύκολα.



Κάνε τώρα ένα τελευταίο γαζί κοντά κοντά στην άκρη του πάνω μέρους κλείνοντας έτσι και το άνοιγμα.


Η δίχρωμη τσάντα σου είναι έτοιμη! Τα ακριανά λουράκια δένουν στο κέντρο για να κλείνει. Ξέρω δεν είναι πολύ ασφαλής αλλά είπα να μην σε μπλέξω προς το παρόν με κουμπωματα, κουμπότρυπες κτλ.

Βάλε τώρα μέσα τα απαραίτητα και βγες μια βόλτα στην λιακάδα για να συνέρθεις από όλο αυτό το DIY. Βγάλε της και μια φωτογραφία αν θες και στείλε μου για να νιώσω κι εγώ περήφανη δασκάλα!

Παλιότερες ιδέες μου για τσάντες μπορείς να δείς εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.

Φιλάκια xx

8 comments:

  1. ωραιοτατο κ αναλυτικοτατο project!!!!

    ReplyDelete
  2. cute!nice spring pastel colours too!
    www.miouprincesslovespink.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Φανταστική! Προς το παρόν θα μείνω να θαυμάζω τη δική σου!
    Φιλάκια Μάντι μου!

    ReplyDelete
  4. ti na pw??? sugxaritiria mono!

    ReplyDelete
  5. Υπέροχη!Μπράβο σου!
    Λατρεύω το ύφασμα και
    το χρώμα που χρησιμοποίησες!!

    ReplyDelete
  6. Polu xrhsimo tutorial kai ta ufasmata sou teleiaaa

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails