Sunday 25 March 2012

Flamingo Pink Pants

Παίρνω συχνά e-mails με ερωτήσεις σχετικά με το βάψιμο ρούχων. Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την διαδικασία με την οποία άλλαξα χρώμα σε ένα άσπρο παντελόνι που είχα βρει στο τελευταίο Swap not Shop


Εδώ λοιπόν στην μπουγάδα μου βλέπετε το παντελόνι προ Dylon - Flamingo Pink! Ναι το χρώμα που διάλεξα να το κάνω ήταν φούξια για να ταιριάζει με την ανοιξιάτικη διάθεση μου:)

Αυτή λοιπόν την βαφή την ζητάτε σαν βαφή πλυντηρίου σε μαγαζιά με είδη ραπτικής και κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ. Η χρήση της είναι πολύ απλή. Την βάζετε στο πλυντήριο, την καλύπτετε με 500γρ. αλάτι βάζετε μέσα τα ρούχα υγρά και τρέχετε το πρόγραμμα των βαμβακερών στους 40 βαθμούς.

Αφού τελειώσει το προγραμμα, το ξανατρέχετε άλλη μια φορά, τα βγάζετε και τρέχετε μια τελευταία φορά το πρόγραμμα με άδειο το πλυντήριο για να καθαρίσει (εγώ βάζω και λίγο ξύδι). Στην τιμή λοιπόν που λέγαμε παραπάνω πρέπει να προσθέσετε και το ρεύμα που θα κάψετε για τρεις πλύσεις!

Τα βαμβακερά παίρνουν συνήθως καλά το χρώμα το οποίο αν ήταν άσπρα βγαίνει περίπου σαν αυτό που βλέπετε στο πακέτο αν και ποτέ τόσο έντονο.

Εγώ πάντως όπως βλέπετε το φούξια παντελονάκι μου το έβγαλα ήδη και βόλτα:) Για πείτε λοιπόν έχει βάψει καμιά σας κάτι και αν ναι πως βγήκε; Περιμένω σχόλια και ερωτήσεις!

Φιλάκια xx




23 comments:

  1. Ωραίο χρώμα διάλεξες. Το μόνο κακό που βρίσκω στο βάψιμο των ρούχων (εκτός από τις τρεις πλύσεις) είναι ότι η κλωστή με την οποία είναι ραμμένη το ρούχο δεν βάφεται . Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα απαραίτητα άσχημο απλά όταν διαλέγεις χρώμα πρέπει να το έχει στο νου σου για να μην είναι αταίριαστά!

    ReplyDelete
  2. Δεν έχω βάψει,το δικό σου πάντως βγήκε καταπληκτικό και πολύ ανοιξιάτικο!

    ReplyDelete
  3. Mia periodo evafa sinexeia rouxa!!To ekana i gia na tous allaxo xroma i apla otan xethoriazane kapoia maura rouxa ta evafa gia freskarisma!! Kai to pio fovero einai oti ta evafa se katsarola giati fovomoun na ta valo sto plidirio,mi tixon kai meinei xroma kai xalasei alla rouxa. Kanoniko mageirema tous ekana!! Trelo anakatema!!

    ReplyDelete
  4. Τέλειο το χρωματάκι! Στο λύκειο επιχειρούσαμε θυμάμαι κάτι τέτοια!
    Μας έφερες την Άνοιξη Μάντυ μου!

    ReplyDelete
  5. Μιά λεπτομέρεια Maddie να μας πείς....την δεύτερη φορά βάζεις και απορρυπαντικό ή όχι ??? Εχω τρία κουτάκια Dylon εδώ και χρόνια στην αποθήκη (λές να έχουν χαλάσει ??) και δεν έχω ακόμα καταφέρει να τα χρησιμοποιήσω. Θα το κάνω πολύ σύντομα. Το πήρα απόφαση !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι την δεύτερη φορά βάζεις και απορρυπαντικό. Να τα χρησιμοποιήσεις! Μπογιά είναι εξάλλου δεν πιστεύω ότι παθαίνει τίποτα με τον καιρό.

      Delete
  6. ΩΡΑΙΟ ΒΓΗΚΕ.ΕΓΩ ΒΑΦΩ ΧΡΟΝΙΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΕΝΑ ΕΝΑ!!ΕΒΑΨΑ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟ ΑΣΠΡΟ ΣΕ ΜΠΕΖ!

    ReplyDelete
  7. To eixa akousei oti ginetai alla fovamai na to epixeirisw mipws kai xalasw to pluntirio mou. Tin epomeni fora pou evales pluntirio den eixe meinei katholou xrwma etsi? Yparxei kindunos na vapsoun ta rouxa stin epomeni plusi? Sto xeri na to kaneis den paizei etsi?

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Λοιπόν εγώ δεν έχω βάψει ποτέ στην κατσαρόλα γιατί είμαι τόσο τσαπατσούλα που θα κατέληγα να βάψω όλη την κουζίνα:P Όσο για το αν μένει χρώμα στο πλυντήριο, καμιά φορά ακόμα και μετά την πλύση με ξύδι βρίσκω λίγο χρώμα μέσα στο λάστιχο της πόρτας! Για καλό και για κακό η πρώτη πλύση που κάνω μετά την βαφή είναι μαύρα αλλά ποτέ δεν μου έχει χαλάσει ούτε ρούχα ούτε κι αυτό το πλυντήριο που έχει βάψει αμέτρητες φορές!

    ReplyDelete
  9. Ουαου κορίτσι είσαι .....τι να πω δεν έχω λόγια.Βγήκε τέλειο.Δεν έχω βάψει ποτέ αλλά θα το σκεφτώ σοβαρά τώρα που είδα τα δικά σου.!!!!Φιλιά.!!!

    ReplyDelete
  10. Φυσικαααααα και το εχω κανει ...και με την κατσαρολα αλλα και με τις βαφες πλυντηριου!!Κανω αυτο ακριβως που λες maddie με το πλυντηριο!
    φιλια πολλα και καλη εβδομαδααα

    ReplyDelete
  11. poly wraio vgike to panteloni! super cute!
    www.miouprincesslovespink.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. wow!! love it!!

    www.aroundlucia.com
    www.aroundlucia.com

    ReplyDelete
  13. da3ei upertato!!! zhlepsa!!! 8a arxisw na paizw k egw me vafes mou fainetai!
    thanks gia tis euxoules sou! doste mint sto lao! kai to menu! kai pantou! xixixix

    ReplyDelete
  14. Πωπω, το χρώμα βγήκε φανταστικό!! Δεν ξέρω αν θα το τολμούσα στο πλυντήριο, λέω να δοκιμάσω την κατσαρόλα (που έχω και πολλές :P).
    Τα online μαθήματα πως πάνε? Λέω να τα ξεκινήσω και εγώ... Υφάσματα από πού παίρνεις?

    ReplyDelete
  15. WHAT A GREAT IDEA. So brilliant!

    Nice blog.

    I also have a giveaway on April 1. Please come check it out.

    Thanks.

    http://chicadvisor.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. sou vgike teleioooooooooo!!polla bravo!!
    xxx
    Style LimeLight

    ReplyDelete
  17. ohhh goody! i love upcycling so much :)

    ReplyDelete
  18. I like how you reworked these pants!

    ReplyDelete
  19. πολύ καλό! πάντα ήθελα να βαψω ρούχα μόνη μου! μαλλον θα το κάνω!

    ReplyDelete
  20. Έβαλα κι εγώ να βαψω ενα παντελόνι του άντρα μου μαυρο...και μετα διάβασα οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιησω σκεύη που έχω στην κουζίνα λόγω του οτι οι βαφές είναι χημικές...κι έβαλα τη μεγάλη μου κατσαρόλα... Μπορει να ξαναχρησιμοποιηθεί η την ξεγραφω απο μαγείρεμα;;;κι αν ναι πως να την καθαρισω
    Και κάτι άλλο το αλάτι που χρησιμεύει;

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails