Wednesday 26 February 2014

5 Ways to upgrade your clothes!

Όλοι θέλουμε τα ρούχα μας να φαίνονται "ακριβά" μιας και η υψηλή τιμή έχει συνδεθεί με την καλή ποιότητα (ακόμα και αν αυτό δεν συμβαίνει πάντα). Εκτός όμως από το γεγονός ότι το budget των περισσοτέρων δεν φτάνει για τέτοιες αγορές, καμιά φορά μπορεί να βρεις ένα ρούχο που κατά τ' άλλα να σου αρέσει πολύ αλλά να φαίνεται φτηνό. Να λοιπόν μερικά κριτήρια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν πρέπει να το αγοράσεις αλλά και ιδέες για να "αναβαθμίσεις" αυτό αλλά και όσα ήδη έχεις!

1. Άλλαξε κουμπιά/ζώνη: 

Image source: The Black Feather


Τα φτηνά ρούχα έχουν συνήθως πλαστικά κουμπιά και αγκράφες κακής ποιότητας. Μια απλή αλλαγή λοιπόν των κουμπιών μπορεί να τα κάνει να δείξουν πολύ πιο όμορφα. Δείτε εδώ πως είχα αλλάξει τα κουμπιά και την αγκράφα της καμπαρντίνας μου! Επίσης οι ζώνες και τα ζωνάκια στα ρούχα αυτά είναι επίσης χάλια. Καλύτερα λοιπόν να έχεις 1-2 καλά δερμάτινα ζωνάκια και να ξεφορτώνεσαι τα φτηνιάρικα που μπορεί να συνοδεύουν ένα κατά τ' άλλα πολύ ωραίο φόρεμα ή παντελόνι.

2. Φτιάξε το μέγεθος, μάκρος κτλ.

Image source: The Image Gate/Getty Images Europe

Αν ένα ρούχο δεν είναι στο σωστό μέγεθος, μάκρος κτλ. δεν θα φαίνεται ποτέ ωραίο πάνω σου. Για τον λόγο αυτό αντί να ξοδεύεις τα λεφτά σου σε ακριβές μάρκες αξίζει πολύ περισσότερο να τα δίνεις σε μία μοδίστρα για να σου προσαρμόζει ότι χρειάζεται έτσι ώστε να σου ταιριάζουν γάντι. Υπάρχει φυσικά και η ακόμα καλύτερη λύση, να μάθεις να τα φτιάχνεις μόνη σου!

3. Φυσικά υλικά

Όσο ωραίο σχέδιο και να έχει ένα ρούχο, αν είναι φτιαγμένο από πολυέστερ, όχι μόνο φαίνεται φτηνό αλλά δεν αφήνει και το δέρμα σου να αναπνεύσει! Φρόντισε λοιπόν να αγοράζεις ρούχα από φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό, μαλλί και μετάξι. Προσωπικά έχω απορρίψει πολλά ρούχα λόγω της κακής σύνθεσης τους γιατί όποτε δεν το έκανα το μετάνιωσα πραγματικά. 

4. Πλύσιμο/Σίδερο

Image source: The Neighbourhood
Ακόμα και το πιο ακριβό μεταξωτό πουκάμισο θα φαίνεται χάλια αν είναι ασιδέρωτο. Όσο λοιπόν κι αν κάποιες από μας μισούμε την συγκεκριμένη συσκευή, δυστυχώς είναι απαραίτητη για ένα "ακριβό" αποτέλεσμα στην εμφάνιση μας. Το σωστό πλύσιμο επίσης μπορεί να διατηρήσει τα ρούχα σαν καινούρια για περισσότερο καιρό και στις περιπτώσεις που οι οδηγίες ορίζουν στεγνό καθάρισμα, καλό είναι να τις ακολουθούμε.
5. Αξεσουαρ


Ντύσε μια γυναίκα με το πιο φτηνό φόρεμα αλλα δώσε της να κρατάει μια πανέμορφη ακριβή τσάντα και να φοράει ένα τέλειο ζευγάρι δερμάτινες γόβες. Στοιχηματίζω ότι όποιος την δει θα είναι σίγουρος ότι το φόρεμα της κοστίζει μια περιουσία! Αυτά λοιπόν είναι και τα βασικά κομμάτια στα οποία αξίζει να επενδύσει κανείς λίγο περισσότερο και όχι να αγοράσεις κάτι λόγω της χαμηλής του τιμής. Όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου, ζώνες, ρολόι και κοσμήματα. Κράτα όλα αυτά σε πολύ καλή κατάσταση και μπορείς άνετα να φοράς λίγο φθηνότερα ρούχα με τέλειο αποτέλεσμα.

Α! Παραλίγο να ξεχάσω και το πιο βασικό κομμάτι! Το παλτό! Το παλτό λοιπόν ή το αγαπημένο σου πανωφόρι τελοσπάντων, αν είναι καλής ποιότητας αναβαθμίζει αυτόματα ότι άλλο φοράς και αν είναι και σε ένα έντονο χρώμα, μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό στυλ από μόνο του.

Αυτά λοιπόν από μένα. Περιμένω και τις δικές σας ιδέες για "αναβάθμιση" της γκαρνταρόμπας μας στα σχόλια.

Φιλάκια xx  

No comments:

Post a Comment

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails