Tuesday 18 January 2011

1st Fashion Business Forum

Εχθές είχα την τύχη να παρευρεθώ στο 1ο Fashion Business Forum στην Αθήνα.

Καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του ηλεκτρονικού καταστήματος Buldoza.gr που είχαν την ευγένεια και την διορατικότητα να καλέσουν 15 fashion bloggers στο συνέδριο, με την υποστήριξη φυσικά των διοργανωτών.


Το θέμα του συνεδρίου ήταν η μόδα και οι τεχνικές επιβίωσης των επιχειρήσεων ένδυσης στις μέρες της παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής κρίσης. Οι ομιλητές ήταν ιδιαίτερα καταξιωμένα πρόσωπα από διαφορετικούς τομείς του χώρου (Colin McDowell, William Plane, Pascal Bollon, Tim Jackson, Leon Baley Green και Γιάννης Τσεκλένης).

Υπήρξαν διάφορες απόψεις σχετικά με το μέγεθος της κρίσης στην αγορά ένδυσης, τον σκοπό που εξυπηρετούν οι εκπτώσεις και οι προσφορές αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από νέες τεχνολογίες και κανάλια επικοινωνίας (e-shops, websites, blogs, i-Phone Apps). Κάποια βασικά συμπεράσματα ήταν τα εξής:
  • Οι καταναλωτές λόγω της κρίσης έχουν αναπτύξει ισχυρότερη καταναλωτική συνείδηση και όπως είπε ο Pascal Bullon επικεντρώνονται περισσότερο απ΄ ότι παλιότερα στην σχέση ποιότητας-τιμής κατά τις αγορές τους.
  • Οι εκπτώσεις/προσφορές μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία τόνωσης της αγοράς αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
  • Η εποχικότητα και η καινοτομία μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη ενός προϊόντος αλλά τελικά αυτό που φαίνεται να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο είναι η καθιέρωση και η ισχύς της επωνυμίας (brand name).
  • Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης και δράσης για τις επιχειρήσεις ένδυσης είτε μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων είτε ως μέσο απλής προώθησης των προϊόντων και καθιέρωσης του brand name.
  • Το "μέλλον" της ανάπτυξης για τον συγκεκριμένο χώρο βρίσκεται στον τομέα της ανδρικής ένδυσης, μιας και είναι λιγότερο κορεσμένος. Επίσης οι άντρες όπως είπε ο William Plane γίνονται πιο δύσκολα πελάτες ενός brand αλλά όταν αυτό γίνει μένουν πιστοί σε αυτό.
Και για να μην σας ζαλίζω άλλο να πω ότι γενικώς το συνέδριο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και μια πολύ καλή ευκαιρία για να βρεθούμε με τα άλλα κορίτσια.

Και να με βγάλει αυτή την τέλεια φωτογραφία η Patricia Munster! Thanx so much!


Και κλείνω με ένα χιουμοριστικό quote του Colin McDowell.

"Can you imagine Tom Ford with a hole in his socks? Of course not! It would be like imagining the Pope having sex!!!"

Φιλάκια.xx

Υ.Γ. Επειδή εδώ και καιρό θέλω να φτιάξω το blogroll μου, αποφάσισα να αρχίσω με τα blogs των κοριτσιών που ήταν εχθές εκεί. Δείτε το λοιπόν κάτω αριστερά και σύντομα θα το εμπλουτίσω και με DIY blogs!

4 comments:

  1. Great round up of yesterday, I really enjoyed Colin's talk, i mean his was full of humour and armed with fashion intelligence!

    There's a lot to be said about yesterday's conference and what was discussed, I certainly did not agree with some points made by some of the retailers but hey-ho. There could be a lot to be learnt just by understanding a successful high street biz model by the likes of Philip Green for example. His strategies to beat the crisis have kept Topshop amongst a few of the other retail brands he owns in the + in their quarterly sales.
    I cannot emphasize the importance of brand loyalty!!! Ok, i could so go on, but won't! ;)

    Anyhow, It was so good seeing you again!

    ReplyDelete
  2. Πρέπει να ήταν πολύ ενδιάφερον το συνέδριο και πολύ έξυπνο το σχόλιο του Colin McDowell στο τέλος!

    Καλό βράδυ!
    xxx

    ReplyDelete
  3. Κανατε τοσο καλη δουλεια με την αναμεταδοση που αισθανομαι λες και ημουν εκει!

    ReplyDelete
  4. τελειο ποστ!! Χαρηκα πολυ που σας γνώρισα!!

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails