Thursday 1 November 2012

Skin Care & Sensitive Skin

Πριν μερικές εβδομάδες είχα ανεβάσει στο facebook αυτό το video της La Roche Posay που προσπαθεί να περιγράψει την εμπειρία του να έχει κάποιος ευαίσθητο δέρμα.


Όταν το είδα και διάβασα ότι μία στις τρεις Ελληνίδες δηλώνει ότι έχει ευαίσθητο δέρμα σκέφτηκα να σας πω πως το αντιμετωπίζω εγώ μιας και είμαι μία από αυτές. Εννοείται ότι δεν είμαι δερματολόγος και ότι αυτό που μπορεί εμένα να με βοηθάει μπορεί σε κάποιον άλλον να μην κάνει καθόλου!
Μιλάω λοιπόν για το δικό μου δέρμα το οποίο παρουσιάζει περιοχές με ξηροδερμία που σημαίνει ότι με τραβάει πολύ ειδικά αν δεν βάλω κρέμα μετά το ντους και εμφανίζει συχνά ερεθισμούς όπως έκζεμα.
Για τον λόγο αυτόν καταρχήν πλένω το πρόσωπο αλλά και το σώμα μου με το "σαπούνι" Eubos που βασικά δεν περιέχει σαπούνι αλλά είναι ένα μείγμα ουσιών καθαρισμού, απαλών για το δέρμα. Μετά βάζω ενυδατικές κρέμες (προσώπου και σώματος) οι οποίες πρέπει να είναι ειδικές για ευαίσθητο δέρμα και να μην έχουν άρωμα και άλλα ερεθιστικά συστατικά.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό για ενυδάτωση είναι όλα από την La Roche-Posay και μου τα έχει στείλει η assetOgilvy εκ μέρους της L’oreal Cosmetique Active για να τα δοκιμάσω. Την κρέμα προσώπου Toleriane την ήξερα βέβαια μιας και την χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια και την νέα κυκλοφορία της Tolerian Ultra σε συσκευασία με αντλία την λατρεύω πραγματικά! Είναι καταπραϋντική, καθόλου λιπαρή και απαλλαγμένη από πιθανούς ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες όπως συντηρητικά, parabens, άρωμα, αλκοόλη, χρωστικές, λανολίνη.  
Το Hydraphase Intense Serum και το σπρέυ με ιαματικό νερό τα χρησιμοποίησα πιο πολύ το καλοκαίρι μετά την ενυδατική για έξτρα ενυδάτωση αλλά μάλλον θα μου χρειαστούν ξανά αν κρυώσει πάρα πολύ ο καιρός (το κρύο μου προκαλεί και αυτό ξηροδερμία).
Τέλος η κρέμα σώματος ISO-UREA αν και έχει λίγο βαριά υφή δίνει πολύ ωραία αίσθηση ελαστικότητας και απαλότητας στο δέρμα και είναι επίσης καταπραϋντική.

Αυτά είναι λοιπόν τα δικά μου "όπλα" για την αντιμετώπιση του ευαίσθητου δέρματος. Θα χαρώ πολύ να ακούσω την γνώμη σας αν έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά και φυσικά προτάσεις για άλλα παρόμοια προϊόντα. 

Φιλάκια xx 

  

2 comments:

  1. Kι εγώ μια από τα ίδια.Αντιδραστικό δέρμα σε όλα!Η LA ROCHE POSAY έχει πραγματικά προϊόντα που με ανακουφίζουν,και η ΒIODERMA επίσης.Αλλά φυσικά όλα αυτά δρουν επικουρικά στην αγωγή που μου έχει συστήσει ο αλλεργιολόγος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με καταλαβαίνεις λοιπόν! Εγώ ευτυχώς δεν έχω χρειαστεί τίποτα φαρμακευτικό εδώ και πολλά χρόνια αλλά προσέχω πάντα πολύ τι βάζω στο δέρμα μου.

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails