Thursday 8 November 2012

Knit Pencil Skirt Tutorial


Επιτέλους η ραπτο-τύχη μου άλλαξε μιας και κατάφερα να ράψω με επιτυχία την pencil φούστα που ονειρευόμουν να έχω εδώ και πολύ καιρό! Είναι από ελαστικό βαμβακερό ύφασμα και επειδή ράβεται αρκετά ευκολα και γρήγορα σας ετοίμασα αναλυτικότατο tutorial. Πάμε λοιπον!


Ξεκινάμε με ένα μέτρο περίπου, ελαστικό ύφασμα το οποίο διπλώνουμε τέσσερις φορές κατά μήκος έτσι ώστε να έχουμε δύο "δίπλες" στην μία πλευρά και μία "δίπλα" και δύο ελεύθερες άκρες στην άλλη. Μετά με μια μεζούρα μετράμε την μέση μας γύρω γύρω και στην απόσταση ΜΕΣΗ/4 - 3εκ. από την πάνω  άκρη του υφάσματος και βάζουμε το σημάδι Α. Κατόπιν μετράμε την απόσταση από την μέση μας κάθετα μέχρι την περιφέρεια και βάζουμε το σημάδι C. Τέλος μετράμε την περιφέρεια μας και βάζουμε το σημάδι Β στην απόσταση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ/4 - 5εκ. από την άκρη του υφάσματος στο ύψος του C. (Αν θέλετε μα κάνω ένα απλό tutorial με το πως ακριβώς παίρνουμε αυτές τις μετρήσεις γράψτε το στα σχόλια για να το βάλω στο πρόγραμμα).


Από το σημείo Β τραβάμε μία ίσια γραμμή μέχρι το μάκρος που θέλουμε. Αν όμως θέλουμε να είναι σαν την δικιά μου που στενεύει λίγο προς τα κάτω πάμε την γραμμή αυτή αρκετά προς τα μέσα (10 εκατοστά περίπου). Σημειώνουμε το περιθώριο ραφής (διακεκομμένη γραμμή), εγώ έβαλα 1,5 εκ.


Τώρα λοιπόν μπορούμε να κόψουμε ακολουθώντας την διακεκομμένη γραμμή που φτιάξαμε.


Αν ανοίξουμε τα φύλλα μας θα δούμε ότι έχουμε ένα μπροστά και ένα πίσω. Με ένα απλό γαζί ράβουμε τις δύο άκρες καλή με καλή φροντίζοντας να ακολουθούμε την καμπύλη της φούστας.


Μετά παίρνουμε ένα λάστιχο λίγο μικρότερο από την μέτρηση της μέσης μας και ράβουμε τις άκρες του για να δημιουργήσουμε έναν κύκλο.


Στερεώνουμε το λάστιχο με καρφίτσες προσέχοντας ή καλή πλευρά της φούστας να ακουμπάει με την καλή πλευρά του λάστιχου και η ένωση του λάστιχου να βρίσκεται στο μέσο της μιας πλευράς της φούστας (αυτό θα είναι και το πίσω μέρος της φούστας στο τέλος). Ράβουμε το λάστιχο στην θέση του με ζικ ζακ γαζί για να μην σπάει, γυρίζουμε προς τα έξω και σιδερώνουμε. Τέλος δοκιμάζουμε την φούστα και κάνουμε και το κάτω στρίφωμα στο μήκος που μας αρέσει (προτείνω στη μέση ή κάτω από τα γόνατα). 



Έτοιμη! Αν έχεις έστω και μικρή πείρα ραπτικής αποκλείεται να σου πάρει πάνω από 20 λεπτά να την φτιάξεις αλλά ακόμα και αν είσαι τελείως αρχάρια είναι πιστεύω ένα τέλειο project για να ξεκινήσει κανείς. Καλές φούστες λοιπόν!

Φιλάκια xx 

15 comments:

  1. με γειά σου! προσωπικά περισσότερη ώρα+κόπο βρίσκω ότι θέλει το πατρόν, παρά το ράψιμο!
    Αννα

    ReplyDelete
  2. Τι όμορφη!!!=)
    Με'γεια!!!
    Μακάρι να τα κατάφερνα κι εγώ! Αλλά πολύ φοβάμαι πως θα την έκανα και στραβή και μικρή... =/ δεν το έχω!

    ReplyDelete
  3. deixnei teleio ..tha to ftiaxw....f/b Aggelos Antonia...

    ReplyDelete
  4. Πολύ όμορφη την έφτιαξες την φούστα σου την πένσιλ, και (αν είσαι εσύ αυτή στη φωτογραφία) σου πηγαίνει πάρα πολύ. Και το τιουτόριαλ πολύ λεπτομερές και κατατοπιστικό. Εύγε!

    ReplyDelete
  5. Μπράβο! Πολύ ωραία!!!!

    ReplyDelete
  6. Πολύ... κομψό!!! μπράβο!

    ReplyDelete
  7. κομψοτατη βασω λαρισα

    ReplyDelete
  8. Love this, it's not only smart, but a great pencil skirt is super sexy!
    Happy Weekend!
    x.o.x.o

    ReplyDelete
  9. Από πείρα λέω ότι ποτέ μη λες "σιγά μωρέ εύκολο είναι", στην πράξη είναι πάντα δυσκολότερο. Ωστόσο αυτή η φούστα όντως δείχνει απλή, μπορεί να μην μου πάρει 20 λεπτά, αλλά μάλλον θα την καταφέρω (γιατί μέχρι στιγμής μόνο κάτι κουρτίνες έχω ράψει. Πάντως το αποτέλεσμα είναι άψογο.

    ReplyDelete
  10. καλησπερα! χρειαζεται ειδικη ραπτομηχανη (εκεινη που κανει για ελαστικα υφασματα) η οχι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα! Όχι δεν χρειάζεται ειδική. Μια απλή ραπτομηχανή που να κάνει ένα ίσιο γαζί (όλες δηλαδή)! Μήν σου πω ότι ράβεται και στο χέρι αν έχεις υπομονή :)

      Delete
  11. εκπληκτικη!να εβρισκα κ το χρονο καλα θα ηταν!μολις σε "ανακαλυψα" κ ενθουσιαστηκα!

    ReplyDelete
  12. Πολύ ωραία η φούστα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το δίπλωμα του υφάσματος. Γιατί πρέπει τέσσερις φορές και όχι 2 αφού χρειαζόμαστε 2 κομμάτια;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Το ένα δίπλωμα είναι γιατί βασικά σχεδιάζουμε το μισό κάθε φύλλου της φούστας. Άρα έχουμε όντως δύο κομμάτια τελικά αλλά όταν τα σχεδιάζουμε κάθε ένα είναι διπλωμένο στην μέση.

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails