Wednesday 14 November 2012

Home Made Sugaring Tutorial

Λοιπόν αυτό το tutorial πραγμάτικά δεν ήξερα αν θα σας ενδιέφερε αλλά είδα τέτοια ανταπόκριση στην πρόταση μου στο facebook που κατάλαβα ότι δεν είμαι η μόνη που θα ήθελε να φτιάχνει σπιτικό sugaring!

Καταρχήν σε περίπτωση που κάποια δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, το sugaring είναι "κερί" αποτρίχωσης φτιαγμένο από ζάχαρη και λεμόνι. Με αυτό κάνουμε αποτρίχωση απλώνοντας το με μια σπάτουλα και τραβώντας προς την αντίθετη φορά τις τρίχες με υφασμάτινες ταινίες τις οποίες κολλάμε επάνω. Αυτό που θα φτιάξουμε είναι θα έλεγα σχεδόν σαν κι αυτό της γνωστής μάρκας αποτρίχωσης που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ (βασικά είναι μόνο λίγο λιγότερο πηκτό). Χρησιμοποιείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με υφασμάτινες ταινίες τις οποίες μπορούμε να αγοράσουμε πολύ φθηνά σε καταστήματα καλλυντικών ή ακόμα και να φτιάξουμε κόβοντας ένα παλιό σεντόνι!
Ειδικά το σπιτικό sugaring ξεπλένεται πάρα πολύ εύκολα οπότε οι ταινίες μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

Τα υλικά μας τώρα: 2 κούπες ζάχαρη, 1/4 της κούπας χυμός λεμόνι και 1/4 της κούπας νερό. Επίσης θα χρειαστείτε ένα βάζάκι για να το βάλετε μέσα το οποίο καλό είναι να έχει φαρδύ στόμιο για να βγαίνει εύκολα.


Όλα μαζί τα υλικά τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε γιατί αν η φωτιά είναι δυνατή θα καεί η ζάχαρη και θα κολλήσει στον πάτο. Δεύτερον θέλει πολύ ανακάτεμα, σχεδόν συνέχεια. Εγώ βασικά κάθισα δίπλα με ένα βιβλίο και κάθε λίγο το ανακάτευα. Τέλος πρέπει να βράσει πολύ ώρα - 40 λεπτά τουλάχιστον - και να έχει γίνει πολύ πολύ σκούρο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά. Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό γιατί αν το βγάλετε νωρίς δεν θα πήξει καλά και δεν θα απλώνεται σωστά.


Όταν έχει πάρει σκούρο χρώμα σαν το δικό μου στην φωτογραφία μπορείτε να το κατεβάσετε από την φωτιά και αφού κρυώσει λίγο να το βάλετε στο βαζάκι. Είναι έτοιμο αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε δυσάρεστα εγκαύματα! Γενικώς ξαναζεστένεται πολύ εύκολα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και πολύ πιο γρήγορα από το αγοραστό γιατί όπως σας είπα δεν είναι τόσο πηκτό.
Αυτά από μένα, θέλω να ακούσω γνώμες από όποια το δοκιμάσει και εννοείται ότι αν έχετε κάποια απορία θα προσπαθήσω να την λύσω.

Φιλάκια xx 

4 comments:

  1. I tried it once but it was such a mess, you must be a pro at it!

    ReplyDelete
  2. πολυ ωραια κ οικονομικη ιδεα!!!! θα τ εχω υποψιν μ !!!!

    ReplyDelete
  3. Όταν καίει είναι τελείως υγρό, χλιαρό είναι περίπου σαν μέλι και κρύο είναι τελείως συμπαγές (δεν τρέχει αν αναποδογυρίσεις το καπάκι). Καλή τύχη και όπως είπα προσοχή στην θερμοκρασία μην καείς!

    ReplyDelete
  4. φιλεναδα τελειο!μολις τελειωσα την αποτριχωση με το κερι που εκανα και ναι!ηταν τελειο!δεν εκανε τραβηγματα στο δερμα μου και βγηκαν και ολες οι τριχες!!!επλυνα στο τελος και τις ταινιες και !!!5ι να πω δεν εχω λογια!καθε φορα θα φτιαχνω εγω κερι!σε ευχαριστω!βασω λαρισα

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails