Sunday 10 June 2012

Cut & Hem


Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο να δοκιμάσω κάτι με αυτό το παλιό φόρεμα που δεν θυμάμαι καν που το είχα βρει αλλά ήθελα πάντα να ανακυκλώσω. Δεν ξέρω αν φαίνεται από την φωτογραφία αλλά ήταν ένα maxi φόρεμα αρκετά άχαρο αλλά από ωραίο δροσερό ύφασμα. 


Αυτό που έκανα τελικά είναι πολύ απλό! Το δίπλωσα στο πλάι και έκοψα το σχήμα που βλέπετε έτσι ώστε να κάνει "ουρά". Προσπάθησα να το σημαδέψω αλλά τελικά το έκανα με το μάτι και το μόνο που μπορώ να πω σε όποιον θέλει να το δοκιμάσει είναι να βάλει δύο σημάδια, ένα σημάδι εκεί που θέλει να είναι το πιο κοντό σημείο και ένα για το πιο μακρύ. Ξεκινώντας από το κοντό σημείο μετά μπορεί να κόψει μια καμπύλη σαν την δικιά μου μέχρι το μακρύ.

  
Όταν βέβαια το γύρισα μπροστά η ούρα ήταν κάπως μυτερή οπότε την διόρθωσα λίγο ώστε να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Και κάπου εδώ είχα τελειώσει μιας και το μόνο που έμενε ήταν ένα στρίφωμα το οποίο ομολογουμένως με δυσκόλεψε ειδικά εκεί που γινόταν η καμπύλη αλλά τελικά το κατάφερα!




Αγαπώ και το "καινούριο" μου φόρεμα αλλά και τις φωτογραφίες που μου έβγαλε η αγαπημένη μου φίλη WowMom που έχει ένα τέλειο blog γεμάτο ιδέες για δημιουργικές ώρες με τα παιδιά.


Φιλάκια xx

8 comments:

  1. Γεια σου!
    πολυ ωραιο βγηκε το φορεμα!

    vanillakissmag.blogspot.gr

    ReplyDelete
  2. πόσο σε καταλαβαίνω με το στρίφωμα!! Κι εγώ έραψα μια τέτοια φούστα πρόσφατα και μια από τις δυσκολίες ήταν το στρίφωμα!
    Άννα

    ReplyDelete
  3. Τέλειο!Έχω σκεφτεί και εγώ να επιτεθώ σε κάποιο φόρεμα για να το κάνω ασύμμετρο αλλά δεν έχω βγει ακόμα για κυνήγι στη ντουλάπα..χαχα Καλοφόρετο!

    ReplyDelete
  4. Τις λατρεύω τις μεταποιήσεις σου!!!!
    Ίσως εσύ και η κόρη μου να πρέπει να κάνετε...παρέα!!! Εχθές μου'λεγε ότι θέλει να φτιάξει ένα φόρεμα κοντό μπροστά και μακρύ πίσω! Δηλαδή να το σχεδιάσει και εγώ να το ράψω....Μόλις γυρίσει από το σχολείο θα της το δείξω! Με γεια σου!!!

    ReplyDelete
  5. Λίγο τολμηρό για τα γούστα μου αλλά ομολογώ πως σου πηγαίνει άψογα!!!Το αναδεικνύεις ΤΕΛΕΙΑ!!!Τέτοια φορέματα θέλουν και ανάλογες κορμάρες:)

    ReplyDelete
  6. Πολυ ομορφο αποτελεσμα!

    ReplyDelete
  7. Καλή σου μέρα.Υπέροχο βγήκε το φόρεμα σου.Μπράβο σου για την ιδέα και την υλοποίηση.!!!!! Δείχνει πανέμορφο πάνω σου.Φιλιά.

    ReplyDelete
  8. Beautiful, u look so pretty!:)
    filakia
    Jelena

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails