Friday 8 April 2011

New Model Army

Ένα show της Athens Fashion Week τράβηξε την προσοχή μου για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Πρόκειται για την συλλογή της Katerina Alexandraki "New Model Army". O λόγος ήταν ότι τα ρούχα που παρουσίασε ήταν όλα φτιαγμένα "ανακυκλώνωντας" μεταχειρισμένες στρατιωτικές στολές καθώς και vintage jeans! Όπως καταλαβαίνετε ήθελα πάρα πολύ να τα δω και από κοντά και γι'αυτό σήμερα το μεσημέρι βρέθηκα στην "Sooo...Boutique" της στο Χαλάνδρι όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί της για το ενδιαφέρον αυτό recycling project.

Η βασική επιρροή της όπως μου είπε ήταν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής οι οποίες προστάζουν και ηθικά ακόμα να αποφεύγουμε να πετάμε ρούχα αλλά και να προσπαθούμε να επαναχρησιμοποιούμε υλικά με νέους τρόπους. Μου μίλησε με πάθος για το vintage και το second-hand κίνημα το οποίο όπως λέει οι έλληνες δεν το έχουν ακόμα υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό. Τόνισε δε την επιρροή του κινήματος αυτού σε πόλεις όπως το Βερολίνο για το οποίο τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη, κάτι που είναι αρκετά εμφανές στα ρούχα που σχεδιάζει αλλά και στον χώρο της.


Όσον αφορά την ιδέα της να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές στολές πηγάζει όπως μου είπε από την αίσθηση της ότι βρισκόμαστε σε μία οικονομικό-κοινωνική εμπόλεμη κατάσταση αλλά και ζούμε σε μια πόλη (Αθήνα) ή οποία δημιουργεί ανάλογα συναισθήματα. Παρόλαυτά όπως λέει αυτή ήταν μόνο η αρχή και σκοπεύει να συνεχίσει στον μέλλον το recycling project της με πολύ διαφορετικά θέματα.


Φυσικά κάθε κομμάτι της συγκεκριμένης συλλογής είναι μοναδικό και περιμένει να βρει αυτόν που θα του ταιριάξει.

Η Θάλεια Παπαδάκη έφυγε με δύο κομμάτια της συλλογής. Ειδικά η βερμούδα δεξιά ήταν και το δικό μου αγαπημένο!

Η παρουσίαση της συλλογής New Model Army αλλά και κομματιών από παλιότερες συλλογές συνεχίζεται και αύριο Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 20.30 στην Sooo...Boutique (Ηρώων Πολυτεχνείου 145 Κ. Χαλάνδρι).
Εγώ εύχομαι ότι καλύτερο στην Κατερίνα, την ευχαριστώ για την φιλοξενία της και ελπίζω να δούμε στο μέλλον και άλλους σχεδιαστές να τολμούν την... ανακύκλωση!

φιλάκια xx

8 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση,μπράβο!

    ReplyDelete
  2. Einai pragmatika kalo na ginontai tetoies prospatheies!

    Sofia

    ReplyDelete
  3. this is so great! and i love the inspiration!

    http://samalamode.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Εξαιρετική η ιδέα της!!!!

    ReplyDelete
  5. is that you Maddie? I did not recognnize you! But the cropped top is great!

    ReplyDelete
  6. @Catita-> Hey Catita! No it's not me:P It's some other girl who was trying on the clothes...

    ReplyDelete
  7. latrevw thn anakyklwsh san idea se kathe morfh texnhs!

    den petame...dhmiourgoume!

    teleio post:)

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails