Wednesday 17 August 2011

Bleach Stories (or the jeans that wouldn't fade)!

Είμαι από τους ανθρώπους που ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους φορώντας jeans! Το καλοκαίρι δεν μπορώ λοιπόν παρά να ψαλιδίσω ένα από τα παλιά μου jeans για να φτιάξω αυτό που οι fashionistas λένε denim cut-offs ή πιο απλά jean σορτσάκι:) 


Φέτος όμως αυτό δεν μου ήταν αρκετό! Εννοώ ότι ναι μεν έκοψα το παλιό μου jean και συγκεκριμένα αυτό που φοράω στο post μου για την Zoumba αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Και αυτό γιατί φέτος έχω ζηλέψει όλα αυτά τα πολύ φθαρμένα και ξεβαμμένα σορτς που κυκλοφορούν. Αποφάσισα λοιπόν αν του αλλάξω τα φώτα...

Σε πρώτη φάση του έκανα διάφορα σκισίματα με τις τεχνικές που είχαμε συζητήσει εδώ και μετά άρχισα να προσπαθώ να το ξεβάψω σύμφωνα με ότι σας είχα γράψει εδώ. Το βούτηξα λοιπόν σε μια λεκάνη με νερό και χλωρίνη και περίμενα. Δεν έβλεπα όμως να γίνεται τίποτα οπότε αποφάσισα να το πάρω όπως ήταν μουλιασμένο στην χλωρίνη και να το απλώσω στον ήλιο! 
 
Η μόνη αλλαγή που είδα είναι ότι κάποια από τα ξέφτια έγιναν κόκκινα! Προφανώς δεν ήταν όλο βαμβακερό και οι συνθετικές ίνες άρχισαν να καίγονται με την χλωρίνη. Αφού δεν είχα τίποτα πια να χάσω το έριξα στο πλυντήριο μαζί με ένα με ένα κυπελάκι χλωρίνη!!! Έτσι ξέβαψε τελικά...

Μιας και από μέσα έχει γίνει όλο ροζ είπα αντί να προσπαθώ να το κρύψω να γυρίσω τα μπατζάκια για να φαίνεται! Τουλάχιστον μπορώ να λέω ότι είναι μοναδικό κομμάτι:P

φιλάκια xx

11 comments:

  1. Fantastic Craftista work!
    Love a bit of bleaching on denim for summer!
    x.o.x.o

    ReplyDelete
  2. poli omorfi douleia!protimo to after...dn perimena tetoio apotelesma!bravo!!!;)

    fashionable.gr

    ReplyDelete
  3. to jean einai se arnhsh!!!! den egine kako pantws me to xrwmataki pou phre!

    ReplyDelete
  4. Yperoxo bghke telika!

    ReplyDelete
  5. looks great! i really want to bleach my jeans

    ReplyDelete
  6. I love it! And I had the same idea only I gaveaway my light jeans recently and now I totally regret it! yours like so great ;)
    xoxoC
    Catita

    ReplyDelete
  7. Love all of this photos!! amazing shorts and outfits!!

    Visit my blog: http://cofashopaholic.blogspot.com/
    Love from Portugal

    ReplyDelete
  8. Thanx for the comments girls!

    Maddie xx

    ReplyDelete
  9. Φοβερό αποτέλεσμα! Σε τι πρόγραμμα το εβαλες στο πλυντήριο?? (πχ, βαθμοί ή διάρκεια..)

    ReplyDelete
  10. εγώ πάντως και στο πλυντήριο που δοκίμασα και με την άλλη μέθοδο με τη λεκάνη, τίποτα δνε έγινε..... Μήπως να το βάλω μόνο σε χλωρίνη?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δες την σύνθεση του γιατί αν είναι πολύ συνθετικό μπορεί να σου καεί στην χλωρίνη! Πάντως υπάρχουν και κάποιες ειδικές σκόνες για ξέβαμμα στο πλυντήριο που μπορείς να τις βρεις σε μαγαζιά με είδη ραπτικής. Καλή επιτυχία!

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails