Saturday 25 October 2014

Scissors Out - Update your winter coat

Τι καιρός είναι αυτός; Καταρχήν εύχομαι να μην είχε κανεις σας κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την χθεσινή νεροποντή. Έμεις μείναμε χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ αλλά εντάξει δεν το λες και σοβαρό σε σχέση με όσα άκουσα. Ελάτε λοιπόν να πούμε λίγο για παλτό αφού έτσι όπως πάει μπορεί να τα χρειαστούμε κι αυτά σύντομα!

Πριν λίγο καιρό με είχε ρωτήσει μια φίλη στο facebook τι θα μπορούσε να κάνει για να ανανεώσει το παλιό της παλτό. Της έδωσα μερικές ιδέες αλλά μετά το έψαξα λίγο παραπάνω και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες σχετικές "ανακυκλώσεις" που βρήκα. Όλα τα παλτό που θα δείτε σε αυτό το post, έμοιζαν ακριβώς σαν αυτό το δικό σας που δεν λέτε να χαρίσετε αλλά ούτε και φοράτε ποτέ. Αν δεν με πιστεύετε κάντε κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες για να μεταφερθείτε στο σχετικό tutorial.

http://melissaesplin.com/2012/01/refashioned-8-wool-coat/

To όμορφο αυτό παλτό ήταν υπερβολικά μακρύ και τα μανίκια έρχονταν κοντά στην Melissa μέχρι που αποφάσισε να το κόψει και να προσθέσει μάκρος από το κομμάτι που περίσσεψε στα μανίκια. Τέλειο;

http://makebakesisters.wordpress.com/2012/07/28/the-epic-coat-refashion/

Αυτό πάλι εντάξει πρέπει να είχε πολύυυ δουλειά για να καταλήξει να δείχνει έτσι (άμα δεις το αρχικό εδώ θα καταλάβεις) άλλα μου αρέσει πολύ το μιλιτέρ ύφος του αποτελέσματος.

http://grosgrainfabulous.blogspot.gr/2010/09/thrift-store-thursday-bittersweet.html
Εδώ πάλι έγινε κόντεμα και με το ύφασμα που περίσσεψε η Kathleen πρόσθεσε αυτό το διακοσμητικό βολάν.

http://sewing.craftgossip.com/tutorial-texture-block-sherpa-coat-refashion/2013/11/11/

Ίσως η αγαπημένη μου ιδέα λόγω της πρωτοτυπίας της είναι αυτή της Jess που έκανε όπως λέει "texture blocking" ράβοντας ύφασμα τύπου προβειάς στο κάτω μέρος του παλτού της!

http://www.coletterie.com/tutorials-tips-tricks/removable-custom-faux-fur-collar-for-your-coat

Τέλος αν φοβάσαι τις δραστικές αλλαγές, εδώ θα βρεις ένα πολύ αναλυτικό tutorial για να φτιάξεις ένα γούνινο καλυμα για το κολάρο του παλτό σου που μπαίνει και βγαίνει ανάλογα με το outfit σου.

Ελπίζω να σας αρέσουν οι ιδέες που βρήκα και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι να ανανεώσετε το στυλ ενός παλτό όπως μία ωραία ζώνη που θα τονίσει και την μέση σας, ένα φουλάρι ή μια ωραία καρφίτσα.

Φιλάκια xx

3 comments:

  1. Υπέροχα όλα....μ'αρεσε πολύ το ασπρο με τη γούνα, λέω να το επιχειρήσω στο παλιό μου μαύρο παλτό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ ξετρελάθηκα μ' αυτό... Αν το κάνεις τελικά θέλω πολύ να δω φωτό του αποτελέσματος!

      Delete
    2. Εννοείται πως θ' ανέβει στο blog! Φιλιά!

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails