Sunday 23 March 2014

Vintage to Statement necklace

Επιτέλους άνοιξη! Το πόσο έχει φτιάξει η διάθεση μου από τότε που έφτιαξε ο καιρός δεν λέγεται. Θέλω να είμαι συνέχεια έξω, να κάνω βόλτες και να απολαμβάνω τον ήλιο. Φυσικά θέλω να αλλάξω και όλη μου την γκαρνταρόμπα γιατί όπως παθαίνω κάθε άνοιξη, τα χειμωνιάτικα μου φαίνονται όλα σκούρα και μουντά. Η άνοιξη θέλει χρώματα, ελαφριά υφάσματα και χαρούμενα prints! Έκανα λοιπόν την αρχή προσθέτoντας λιγο χρώμα σε αυτό το vintage κολιέ που είχα από την γιαγιά μου.

 Χρησιμοποίησα κόκκινη χοντρή κλωστή που μου είχε μείνει από εδώ και μία τρέσα με άσπρες χάντρες που είχα από παλιότερο project. Όπως βλέπετε κρατάω τον λόγο μου να χρησιμοποιώ μόνο υλικά που έχω ήδη (μέχρι να τελειώσουν όλα δηλαδή αλλά αυτό θα πάρει πολύ καιρό).

Την κλωστή λοιπόν την πέρασα μέσα από τις τρυπούλες της αλυσίδας από την πάνω και την κάτω πλευρά. Με ένα δεύτερο πέρασμα στερέωσα και την τρέσα περνώντας βασικά την κλωστή μέσα από την αλυσίδα και ανάμεσα από τις χαντρούλες. 

Ένα μεγάλο μου μυστικό για τέτοιου είδους δημιουργίες είναι η κόλα στιγμής. Βάζω έλαχιστη ποσότητα από την πίσω μεριά για να στερεώσω τα τελειώματα και να μην κουνιούνται πολύ οι χάντρες κτλ. 

Νά το και τελειωμένο! Ωραίο δεν έγινε; Άσε που απόκτησε και λίγο τα χρώματα του Μάρτη. Λες να έχει την ίδια προστατευτική επίδραση όπως το γνωστό βραχιολάκι;



Φιλάκια xx

6 comments:

  1. Ευχαριστώ κορίτσια!

    ReplyDelete
  2. Μου φαίνεται αρκετά περίπλοκο και πρέπει να είμαι σούπερ προσεκτική αλλά αυτό που έκανες είναι τόσο όμορφο που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο!
    http://dressdrive.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ξέρω ότι φαίνεται περίπλοκο αλλά αν το δοκιμάσεις θα δεις ότι δεν είναι και τόσο! Αν η αλυσίδα έχει μικρές τρυπούλες μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βελόνα για να περνάς πιο εύκολα την κλωστή. Και η κόλλα όπως είπα βοηθάει γιατί αλλιώς οι χάντρες γυρίζουν προς τα κάτω. Καλή επιτυχία λοιπόν!

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails