Sunday 3 November 2013

Roughly Blue


Για βαφή ρούχων έχουμε μιλήσει αρκετές φορές μιας και είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να ανανεώνω τα παλιά μου ρούχα. Συγκεκριμένα εδώ θα βρεις το λευκό παντελόνι που είχα κάνει φούξια και εδώ τα μαύρα που είχα ξαναμαυρίσει! Αυτή την φορά λοιπόν σειρά είχε αυτό το λευκό πλεκτό το οποίο έβαψα με μία νέα βαφή που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. 

Την βαφή της φωτογραφίας που λες την βρήκα σε ένα μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και είπα να την πάρω μιας και η πωλήτρια με διαβεβαίωσε ότι είναι ακριβώς σαν τις Dylon που συνήθως χρησιμοποιώ. Τελικά όμως δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη για τρεις λόγους:

1. Το χρώμα όπως βλέπετε δεν βγήκε καθόλου σαν αυτό του πακέτου, δηλαδή Navy Blue. Κατα την γνώμη μου αυτό δεν δικαιολογείται διότι έβαψα μόνο αυτό το πουλόβερ το οποίο είναι και 100% βαμβακερό.
2. Το χρώμα είναι υγρό και πρέπει να το ρίξεις μέσα στο δοχείο του απορρυπαντικού του πλυντηρίου όταν (όπως λέει στο πακέτο) τελειώσει να γεμίζει νερό ο κάδος. Προσωπικά δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη πότε θα ήταν αυτό οπότε κατέληξα να κάθομαι πάνω από το πλυντήριο περιμένοντας με αγωνία την κατάλληλη στιγμή για να το ρίξω!
3. Μου λέρωσε το δοχείο του απορρυπαντικού. Στις οδηγίες λέει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και πρέπει να το καθαρίσεις με χλωρίνη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να μπω σε αυτή την διαδικασία.

Στα θετικά να πω ότι χρειάζεται 2 πλύσεις στο πιο σύντομο πρόγραμμα ενώ οι άλλες βαφές χρειάζονται 2 στο μεγαλύτερο πρόγραμμα οπότε η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο. Επίσης νομίζω ότι είναι κάπως φθηνότερη από τις Dylon. Γενικότερα πάντως δεν νομίζω ότι θα την ξαναχρησιμοποιήσω. Μήπως την έχει δοκιμάσει και καμιά άλλη να μας πει εντυπώσεις; Περιμένω σχόλια καθώς και ότι απορία/παρατήρηση/εμπειρία τυχόν έχετε σχετικά με την βαφή ρούχων.

Φιλάκια xx

7 comments:

  1. Pantos.. oraio vgike telika auto to peripou ble!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοίτα ευτυχώς βγήκε λίγο ραφ και όχι πιτζαμα μπλε :D

      Delete
  2. και μενα τελικα μου αρεσε το χρωμα που βγηκε και ας μην ηταν η αρχικη σου σκεψη. εχω και εγω κατι μαυρα που θελω να βαψω αλλα μου ειπαν οτι μονο τα βαμβακερα βαφονται :( ισχυει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα το χρώμα, με ενθαρύνετε να το φοράω :) Για αυτό που ρωτάς ισχύει ότι κυρίως τα βαμβακερά/λινά/μακό βάφονται. Υπάρχουν και βαφές για συνθετικά αλλά τις έχω δει μόνο σε websites του εξωτερικού και δεν τις έχω δοκιμάσει προσωπικά.

      Delete
  3. Έχω βάψει βαμβακερά ρούχα στο πλυντήριο αρκετές φορές με επιτυχία. Διαλύοντας σκόνη βαφή για μπαμπακερά με νερό σε ένα κουπάκι που έχουν τα απορρυπαντικά ρούχων, το έβαλα στον κάδο κατ' ευθείαν μαζί με το μουσκεμένο ρούχο καθώς κι ένα λίτρο νερό ακόμα μες στον κάδο ( για να υπάρχει πολύ νερό όταν αρχίσει η πλύση ), μια γεμάτη κουταλιά αλάτι στη θήκη απορρυπαντικού, 60ο πρόγραμμα χωρίς πρόπλυση, πρώτο στέγνωμα στη σκιά , ένα ζεστό πλυντήριο δίχως ρούχα για να καθαρίσει & όλα καλά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ ενδιαφέρον, δεν έχω ξανακούσει αυτή την μέθοδο. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιά βαφή χρησιμοποιείς και πόσο βάζεις ας πούμε για μία μπλούζα ή περίπου 500 γρ ρούχα;

      Delete
  4. Φλορεντία ...βγήκε πολύ ωραία...και είναι χρώμα που ταιριάζει με πολλά!!!...αλλά αν σου πω ότι κι αυτή μοιάζει καταπληκτικά με μια δικιά μου, επίσης άσπρη, που έχω να την βάλω...περίπου 3 χρόνια...και μου την θύμισες!!!...δεν ξέρω αν η δικιά μου είναι βαμβακερή...πάντως αν επιχειρήσω να της αλλάξω χρώμα..θα ρωτήσω και εδώ στη Γερμανία για συνθετικά...

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails