Thursday 17 January 2013

Greek e-Shopping Stories

Κάτι που δεν σας έχω πει για μένα είναι ότι είμαι σχεδόν μανιακή e-shopper ψωνίζω δηλαδή αρκετά από το internet! Αυτό μάλλον ξεκίνησε πιο πολύ τον καιρό που ήμουν στο σπίτι με τα παιδιά μου μωράκια οπού λόγο έλλειψης χρόνου και δυσκολίας στις μετακινήσεις, ψώνιζα ακόμα και από το σουπερ μάρκετ μέσω internet! Τώρα πια πάντως ψωνίζω διάφορα πράγματα online όπως καλλυντικά, ρούχα και αξεσουάρ και φυσικά κυρίως από τα γνωστά e-shops του εξωτερικού (ASOS, Yoox, Topshop κτλ.). Τελευταία όμως με χαρά διαπιστώνω ότι ανοίγουν επιτέλους και κάποια ελληνικά e-shops με αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και τιμές!
Ένα καλό παράδειγμα είναι το KOOLFly το οποίο δεν είναι απλώς ένα e-shop αλλά και ένα νεανικό blog ποικίλης ύλης όπου μπορεί κανείς να διαβάσει νέα για μόδα, τεχνολογία, gadgets κ.α. Αν και είναι ξεκάθαρο ότι απευθύνεται σε πολύ νεότερα κορίτσια και αγόρια από μένα, πάντα βρίσκω kool πραγματάκια και ρούχα που θα ήθελα να κάνω δικά μου. Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι και το ότι έχει αρκετά ρούχα και κοσμήματα από έλληνικά brands και δημιουργούς όπως TAG modest clothing, Paul Sarz, πριγκιπώ κ.α. Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί και η κατηγορία "Arts & Crafts";)



Ένα ακόμα ενδιαφέρον ελληνικό e-shop που μου "συστήθηκε" πρόσφατα είναι το Styles To Love το οποίο έχει μια ιδιαίτερη συλλογή από ρούχα και αξεσουάρ όπως φορέματα, φουλάρια και άνετα ζέρσεϋ τουνίκς καθώς και αρκετές τσάντες από brands όπως TOUS, The Cambridge Satchel Company, Osprey London κ.α. Όσο για τις τιμές του η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά καλές μιας και νομίζω ότι είναι χαμηλότερες από αυτές της ελληνικής αγοράς για τα συγκεκριμένα προϊόντα.



Αξίζει λοιπόν πιστεύω να δώσουμε μια ευκαιρία στα ελληνικά e-shops που ανοίγουν μιας και μπορεί εκεί να μας περιμένουν αρκετές ευκαιρίες ή προϊόντα που δεν βρίσκουμε εύκολα στα μαγαζιά. Βέβαια για να είμαι αντικειμενική πρέπει να πω ότι τα ελληνικά e-shops έχουν αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουν μέχρι να φτάσουν αυτά του εξωτερικού. Αρχίζοντας από τα βασικά φαίνεται ότι οι περισσότεροι έλληνες επιχειρηματίες δεν "επενδύουν" και πολύ στην τεχνολογία και έτσι βλέπουμε πολλά πρόχειρα sites με αρκετά bugs (υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις αλλά αυτή είναι η δουλειά μου άρα δεν μπορώ να μην το προσέχω). Επίσης οι φωτογραφίσεις των προϊόντων σηκώνουν αρκετή βελτίωση. Πιστεύω παρόλαυτα πως αξίζει σαν καταναλωτές να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες έτσι ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους και εμείς τα e-shops που θα θέλαμε και να μην αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε πάντα σε αυτά του εξωτερικού.

Εννοείται ότι περιμένω τα σχόλια σας και προτάσεις για άλλα e-shops (ελληνικά ή μη) στα οποία ψωνίζετε και σας αρέσουν. Ελάτε πείτε μου

Φιλάκια xx

11 comments:

  1. Ωραίο το μαγαζί που προτείνεις. Έχεις δίκιο για τα ελληνικά eshops, πολλά από αυτά σε κάνουν να τρέξεις μακριά από το πρώτο δευτερόλεπτο κατ'αρχήν με το κακό design του site τους και τις κακές φωτογραφίες τους και απορώ πώς δεν καταλαβαίνουν ότι σε ένα διαδικτυακό μαγαζί η φωτογραφία πρέπει να είναι άψογη.
    Θέλω να δω τα ελληνικά eshops να ανακαλύπτουν και να υποστηρίζουν Έλληνες δημιουργούς, ωραία τα ξένα brands αλλά έχουμε και δίπλα μας θησαυρούς που λόγω των δυσκολιών της εποχής χρειάζονται ένα επιπλέον "σπρώξιμο" και το αξίζουν.
    Πολλοί είναι πια και οι Έλληνες που έχουν μαγαζιά στο Etsy, όπου μπορεί κανείς να βρει απίθανα πραγματάκια http://etsygreekstreetteam.blogspot.gr/p/list-of-teams-shops.html

    ReplyDelete
  2. Όμορφες ιδέες, αν και είμαστε κατά βάση παραδοσιακές shoppers και όχι e-shoppers! Θέλουμε να τα λιώνουμε τα δοκιμαστήρια!
    Check out our last post on chic-aholics.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Εγώ αγοράζω απ' το Play.com γιατί έχει δωρεάν μεταφορικά κι οι τιμές του είναι αρκετά καλές. Και για βιβλία μόνο Book Depository.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ουαου! Δεν ήξερα ότι το Play.com έχει πια και ρούχα κτλ. Είχα παραγγείλει κάποτε από κει ένα βιβλίο αλλά τότε δεν είχε τέτοια. Ευχαριστώ πολύ για το tip!!! Και τα δωρεάν μεταφορικά πάντα κάνουν την διαφορά έτσι δεν είναι; Ήθελα να το γράψω και στο ποστ αλλά το ξέχασα...

      Delete
  4. Πολύ καλό το stylestolove ειδικά οι τσάντες! Ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    ReplyDelete
  5. Genika ayta ta katashmata mou fainontai ligo akriva stis meres mas...
    Pleon arnoumai na dwsw mia gia mia tsanta panw apo 20 eurw.
    Nomizw oti to style den paei me ta lefta alla me to gousto.
    Par ola ayta exei omorfa pragmata pou borei na vrei kapoios.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι έχουν λίγο ακριβά πράγματα απλά προσωπικά πρωτιμώ να ψωνίζω λιγότερο για να μπορώ να παίρνω έτσι ιδιαίτερα και ποιοτικά κομμάτια ακόμα κι αν κοστίζουν λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Φυσικά έχεις δίκιο το στυλ δεν έχει "τιμή"!

      Delete
  6. Φαίνεται πολύ ωραίο και καλοφτιαγμένο! θα το μελετήσω με την πρώτη ευκαιρία

    ReplyDelete
  7. πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σ!!! τωρα [που αρχισαν οι εκπτωσεις ηθελα ν αγορασω μερικα πραγματα αλλα εδω στην επαρχια δεν εβρισκα αυτα που ηθελα κ νομιζω οτι με βοηθησες πολυ θα μπω να κοιταξω οσα προτεινεις!!!δικιο εχεις ας στηριζουμε τα ελληνικα κ ας ελπισουμε οτι καποτε θ φασουμε αυτα τ εξωτερικου..

    ReplyDelete
  8. χαίρομαι για τη συζήτηση που έχει αρχίσει για το e-shop και στην Ελλάδα.
    Θα ήθελα να υπάρχει και ένα e-shop οπου θα προωθήσω τα είδη που έχω για πούλημα , επώνυμα και ελάχιστα χρησιμοποιημένα.
    Ξέρετε κάτι γι'αυτό ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι δεν ξέρω κάποιο τέτοιο e-shop αλλά αν θες στείλε μου περισσότερες πληροφορίες για σένα στο [email protected] για να το έχω υπόψιν μου αν προκύψει κάτι.

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails