Sunday 18 November 2012

Where did all the wool go?

Αφορμή για το σημερινό ποστ είναι μια συζήτηση που είχα με την @dindinaki στο Instagram. Άρχισα όπως βλέπετε να πλέκω μετά από 10 περίπου χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί με το σπορ (και τότε δηλαδή ένα κασκόλ είχα καταφέρει μόνο μην φανταστείς).


Λέγαμε λοιπόν πόσο δυσκολευόμαστε να βρούμε οικονομικά, ολόμαλλα και βαμβακερά νήματα για πλέξιμο στην Αθήνα. Η έμφαση εδώ είναι μάλλον στο "οικονομικά" μιας και στα γνωστά μαγαζιά του κέντρου βρίσκεις σχεδόν ότι θες αλλά όταν βλέπεις τι τιμές λες άσε καλύτερα αν είναι έτσι πάω να αγοράσω κάτι έτοιμο!
Είπα λοιπόν να κάνω μια έκληση από εδώ μην τυχόν και γνωρίζει κανείς κανένα μαγαζί που να συνδυάζει όντως ποιότητα με καλή τιμή. Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι ειδικά για μαλλιά που πλέκονται με μεγάλες βελόνες (λόγω έλλειψης υπομονής πάνω απ' όλα) αλλά κάθε πληροφορία και για άλλα μαλλιά είναι ευπρόσδεκτη μιας και μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον άλλον.
Επίσης έχω σκοπό να κάνω μια καλή έρευνα και για μαγαζιά του εξωτερικού online και αν βρω κάτι θα ήθελα να ξέρω αν ενδιαφέρεται κανείς να κάνουμε γκρουπ για ομαδική αγορά (σε στυλ groupon) για να γλυτώσουμε από τα μεταφορικά και να πετύχουμε ακόμα καλύτερες τιμές! Αυτά προς το παρόν, πάω να τελειώσω το κασκόλ μου:)

Φιλάκια xx

11 comments:

  1. εγώ όταν το είχα ασχοληθεί, μου είχε αρέσει η ποικιλία και η φοβερή εξυπηρέτηση στα Μαλλιά Σακαλάκ στη Κολοκοτρώνη, ότι απορία είχα μου τη λύσανε, έψαχναν ώρα να μου βρουν την τέλεια taupe απόχρωση... γενικά όμως (και ειδικά κάτι υπέροχα μοχέρ) δεν ήταν καθόλου φτηνά. το ξέρω βέβαια ότι ψάχνεις κάτι οικονομικό, αλλά το συγκεκριμένο το συστήνω για τις πρωτάρες ή για ένα μικρό πρότζεκτ. on line λογικά θα έχεις περισσότερη τύχη για σωστές τιμές

    ReplyDelete
  2. τώρα είδα ότι και στο ίνσταγκραμ αυτό λέτε... οπότε μάλλον δε βοήθησα καθόλου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν πειράζει, εξάλλου έχετε δίκιο για το Σακαλάκ και καλό είναι να υπάρχει εδώ στα σχόλια;) Εγώ πήγα και σε κάποια συνοικιακά εδώ στο Χαλάνδρι αλλά έχουν περίπου τις ίδιες τιμές (+/- 50 cents) και φυσικά όχι τόσο μεγάλη ποικιλία.

      Delete
  3. Πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι οικονομικό για το συγκεκριμένο... άθλημα!... Εκτός φυσικά κι αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια που έχω να κοιτάξω τις τιμές... :/

    ReplyDelete
  4. Λοιπόν εγώ λέω να παραγγείλω από εδώ: http://www.baaramewe.co.uk Οι τιμές δεν είναι τρομερά χαμηλές αλλά η ποιότητα μου φαίνεται αρκετά καλή:) Δηλαδή με τα ίδια λεφτά που εδώ παίρνω συνθετικά από εκεί παίρνεις ολόμαλλα... Αν θέλει κάποιoς να παραγγείλουμε μαζί για να μοιραστούμε τα μεταφορικά ας μου πει μέσα σε 1-2 ημέρες!

    ReplyDelete
  5. δεν ξερω για το σπορ πολλα, αν και εχω φιλες που ασχολουνται φανατικα εδω και καποια χρονια. ξερω ομως οτι μπαινουν στο raverly και αγοραζουν online ο,τι χρειαστουν. νομιζω στο raverly (που μαλλον το ξερετε) θα βρειτε πολλες χρησιμες ιδεες.

    ReplyDelete
  6. distixws den gnwrizw kapoio magazi!
    polu wraio post ekanes!
    perna an theleis kai esy mia bolta apo to diko moy!
    filakiaa

    www.fashionrailways.com

    ReplyDelete
  7. OOh, thanks for sharing. Man it's been years since I pick up a pair of knitting needles. So finding somthing cheap is difficult in Greece, i'm not surprised...
    Love me some chunky wool!
    x.o.x.o

    ReplyDelete
  8. πολυ ωραια καλο πλεξιμο!κ εγω εχω αρχισει να ψαχνω οικονομικα νηματα. κριμα που δεν μενω αθηνα μ παραγγελναμε μαζι.

    ReplyDelete
  9. http://pleko.gr/shop/
    Έχει αρκετά καλές τιμές! Και στη Θεσσαλονίκη το ίδιο πρόβλημα! Καθε φορά που πάω Ξάνθη γυρνάω με μια τσάντα μαλλιά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις δίκιο, καλές τιμές και πολύ καλοφτιαγμένο e-shop.

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails