Sunday 1 July 2012

Technique - Wasp's Nest

Smocked Summer Dresses

Smocked Summer Dresses by wardroberecycle featuring juicy couture dresses

Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα υπέροχα καλοκαιρινά φορέματα; Έχουν όλα αυτό που λέμε "σφηκοφωλιά" δηλαδή ένα μέρος σουρωτό με ελαστική κλωστή. Λοιπόν μου πήρε τουλάχιστον ένα χρόνο (από το περσινό καλοκαίρι) να βρω το θάρρος να δοκιμάσω αυτή την τεχνική και τώρα που το έκανα δεν μπορώ να πιστέψω πόσο εύκολη είναι!

 Όλα γίνονται με αυτή την ελαστική κλωστή την οποία θα βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με είδη ραπτικής ως λάστιχο γαζωτό. Την κλωστή αυτή τυλίγουμε στο καρουλάκι της ραπτομηχανής και μετά γαζώνουμε ως συνήθως - ναι είναι τόσο απλό. Τα μόνα σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

1. Την κλωστή στο καρουλάκι την τυλίγουμε με το χέρι. Προσέχουμε να μην τεντώνει και γίνει πολύ σφιχτό αλλά φυσικά να μην είναι και τόσο χαλαρό που να ξετυλίγεται πριν καλά καλά το βάλουμε στην μηχανή. Μια μέση κατάσταση δηλαδή.

2. Η πάνω κλωστή στην μηχανή μας είναι απλή, όχι ελαστική και φυσικά σε χρώμα που να ταιριάζει με το ύφασμα μας.

3. Ρυθμίζουμε την μηχανή μας στο πιο αραιό γαζί που έχει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλό ίσιο γαζί αλλά εγώ είχα καλύτερα αποτελέσματα με το ζιγκ-ζαγκ.

4. Προσέχουμε να τεντώνουμε λίγο (στρώνουμε) το ύφασμα καθώς περνάει από την βελόνα ώστε να μην ράβεται σουρωμένο (η σούρα προκύπτει αυτόματα από το λάστιχο).

5. Αφού τελειώσουμε όλες τις σειρές το πατάμε απαλά με το σίδερο στον ατμό ώστε να σουρώσει ακόμα περισσότερο το λάστιχο.


Δεν ξέρω πως να το πω για να σας πείσω αλλά πραγματικά είναι πανεύκολο και ακόμα κι αν παιδευτείτε ελάχιστα μέχρι να βρείτε τις σωστές ρυθμίσεις για την δικιά σας μηχανή, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει!


Αναμένω ερωτήσεις, παρατηρήσεις αλλά και σχόλια, links, φωτογραφίες από όσες το έχουν ήδη δοκιμάσει. Ελάτε να πείσουμε μαζί όποιον φοβάται να δοκιμάσει την "σφηκοφωλιά" ότι τελικά είναι πολύ λιγότερο τρομαχτική από ότι το όνομα της!
 Φιλάκια xx

13 comments:

  1. Aλήθεια???Τόσο απλό είναι??? Πολύ ενδιαφέρον!!! ;o))XXX

    ReplyDelete
  2. perimenoume to outfit...to print einai fantastiko!!! ti ufasma einai???

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα ... το έχω δοκιμάσει αλλά δεν του έχω και πολύ εμπιστοσύνη διότι χαλάει έυκολα (μπορεί από το τέντωμα να κοπεί το λαστιχάκι ή να βγεί από τις άκρες... Εγώ προτιμώ να βάλω και ένα δεύτερο ύφασμα από μέσα, να τα γαζώσω και τα δύο μαζί σε τακτές αποστάσεις και να περάσω απλό μαλακό λαστιχάκι από μέσα. Έτσι και διαρκεί περισσότερο και αν χαλαρώσει απλά σφίγγεις τα λαστιχάκια από μέσα.
    Η καλύτερη κατασκευή που είδα σε τέτοια φορέματα ήταν αυτή που το γαζάκιμε το΄λάστιχο αυτό γινόταν σαν αλυσίδα από κάτω... όπως γαζώνουν τα τζίν. Αυτό όμως θέλει άλλες μηχανές. Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αλήθεια είναι ότι όπως λέω και στο ποστ πρώτη φορά το δοκίμασα οπότε δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει και αν θα χαλάσει. Αν σκεφτείς πάντως το κόστος που είναι πολύ μικρό σε σχέση με το να αγόραζα ένα τέτοιο φόρεμα έτοιμο, ελπίζω απλά να βγάλει το καλοκαίρι και θα είμαι ευχαριστημένη. Του χρόνου το ξαναφτιάχνω:P

      Delete
  4. Έχω εντυπωσιαστεί!...Το tutorial που μας έδωσες δείχνει αρκετά εύκολο, και με την πρώτη ευκαιρία θα το τολμήσω!!!! :)

    ReplyDelete
  5. Tο κάνεις να φαίνεται εύκολο, θα το προσπαθήσω!

    ReplyDelete
  6. ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!
    ΠΑΩ ΝΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ!!!!
    ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Αφού ζητάς links και γνώμες από όσους το έχουν δοκιμάσει, ιδού το δικό μου tutorial: http://www.pwsginetai.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html
    Και σαν σχόλιο για την αντοχή της τεχνικής, από τον Απρίλιο του '11, το φορεματάκι αυτό φορέθηκε όλο το καλοκαίρι πέρυσι και φέτος ξανά σαν μπλούζα, δεν έχει πάθει τίποτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν το ήξερα ότι έχεις κι άλλο blog! Πάω το δω:) Ελπίζω και το δικό μου φορεματάκι να αντέξει γιατί με βολεύει πολύ...

      Delete
    2. το εχω δει το βιντεακι σου με το φορεμα της μικρης κ απο εκει μ μπηκε η ιδεα γτ μ αρεσουν τα καλοκαιρινα φορεματακια σε αυτο το στυλ...κ πηρα ελκαστικη κλωστη κ πηρα κ υφασμα κ προσπα8ω να το ραψω αλλα δεεεεεεεεεεεεεν κ δεν 3ερω τι μ φταιει....το υφασμα?το γαζι?δεν 3ερω...το τεντωνω κ σπαει κατευ8ειαν

      Delete
  8. πωπω ενθουσιαστηκα με την πληροφορια που μας εδωσες.κ εγω ολο τ εβλεπα κ ελεγα μπα αστο, αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχει ελαστικη κλωστη!!!!λες να το τολμησω???

    ReplyDelete
  9. Είχα ένα φόρεμα εδώ και δυο χρόνια στην άκρη λόγω του ότι είχε ξηλωθεί αρκετά η σφηκοφωλιά του, είχαν χαλαρώσει και σπάσει όλα τα λάστιχα και γενικά ήταν χάλια! Δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να το επιδιορθώσω μόνη, μέχρι που διάβασα το συγκεκριμένο tutorial. Μόλις πριν λίγο έραψα τη σφηκοφωλιά και έχω να πω ότι είναι τέλειο. Επιτέλους θα αρχίσω να ξαναφοράω το φορεματάκι μου. Και είναι και πολύ πολύ εύκολο..Ακόμα και αρχάριος να είναι κανείς (όπως εγώ) θα τα καταφέρει τέλεια. Κορίτσια κάντε το..Ευχαριστούμε Maddie.Φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καταρχήν συγχαρητήρια που το δοκίμασες και που το πέτυχες φυσικά! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που λες ότι σε βοήθησε το ποστ. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και καλοφόρετο:D

      Delete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails