Wednesday 23 February 2011

I'm Back!

Νά 'μαι λοιπόν με την "ανακύκλωση" που σας είχα υποσχεθεί. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλά κάτι που ήθελα από καιρό να δοκιμάσω. Να φτιάξω στάμπες στα ρούχα μου με σιδερότυπα χαρτιά εκτύπωσης! Τα χαρτιά αυτά χρησιμοποιούνται για να εκτυπώσεις κάτι σε έναν κοινό εκτυπωτή (lazer ή inkjet) και να το τυπώσεις μετά σιδερώνοντας το σε ύφασμα. Έγώ πήρα τα δικά μου από το Πλαίσιο (9 ευρώ τα 5!) αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν στα περισσότερα μαγαζιά με αναλώσιμα είδη γραφείου.

Διάλεξα λοιπόν ένα άσπρο μπλουζάκι και άρχισα να ψάχνω κάτι να τυπώσω. Τελικά κατέληξα σε ένα σχέδιο που είχε κάνει ο φίλος μου για ένα μουσικό project (Les Paradis Artificiels) ώστε να μην έχω και το άγχος των copyrights κτλ. Το τύπωσα λοιπόν στο χαρτάκι μου. Εκεί έκανα και το πρώτο μου λάθος!

Βλέπετε όταν έχετε ένα σχέδιο με γράμματα πρέπει να το αντιστρέψετε πριν το τυπώσετε γιατί αλλιώς όταν το βάλετε στην μπλούζα δεν διαβάζεται... Ευτυχώς το σχέδιο ήταν λίγο φλού και δεν φαίνεται πολύ η "πατάτα" μου.

Μετά επειδή δεν μου άρεσε να το βάλω έτσι μονοκόμματο το έκοψα κάπως τυχαία και το άπλωσα στο πίσω μέρος της μπλούζας.

Και φυσικά άρχισα να το σιδερώνω. Καθώς το πατάς με το σίδερο (προσοχή να μην έχει καθόλου ατμό) τα σηματάκια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα. Στις οδηγίες λέει ότι όταν γίνουν 80% καφέ είναι εντάξει. Εγώ βέβαια το πάτησα λίγο περισσότερο για να είμαι σίγουρη αλλά δεν νομίζω ότι ήταν σωστό γιατί μου φαίνεται ότι κιτρίνισε και το σχέδιο ελαφρά!

Το άφησα λοιπόν να κρυώσει και ξεκόλλησα το χαρτί.


Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό αν και φαίνεται πολύ "πλαστικό"... Δεν ξέρω αν η ποιότητα του χαρτιού παίζει ρόλο σε αυτό το θέμα. Θα ήθελα πάντως να δοκιμάσω και άλλες μεθόδους για στάμπες. Αν έχετε καμιά ιδέα πείτε μου please.

Πάω τώρα να φτιάξω άλλο ένα με τα γράμματα αντεστραμμένα γιατί αλλιώς έχω να φάω πολύ δούλεμα:P Α! Αν έχετε όρεξη για πειραματική ηλεκτρονική μουσική (!) ακούστε τα κομμάτια στο παραπάνω link και πείτε μου την γνώμη σας.

φιλάκια.xx

19 comments:

  1. isws 8a mporouses na xrisimopoihseis kapia texnikh san stencil me patron kai epikalipsh xrwmatos gia yfasma apo panw.

    apla 8a exeis ligotera xromata kai ftoxotera sxedia.

    omws 8a exeis entonotera xrwmata kai diarkeia

    :)

    polu kalh douleia

    ReplyDelete
  2. den exw idea gia alles methodous gia stampes, pantws auto pou ftiakses, estw k elafra kitrinismeno k me ta grammata anapoda, emena m'aresei!
    polu kalh idea pou to vales sthn plath ;))

    ReplyDelete
  3. Maddieeeee!!! guriseees!!! haha perastika sou euxomai k elpizw na eisai kala twra!

    panta ma panta to eixa aporia ama doulevoun autes oi homemade stabes...alla pote de to dokimasa! isws ama to plineis fugei to polu plastiko efe....vevaia to 8ema einai mhn fugei kai h staba! kata ta alla egw 8a borousa na pw oti h blouza pou diakosmises mporei na einai k agorasmenh!

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστώ! Είμαι μια χαρά τώρα...

    Θα σας πω για την αντοχή του αφού το πλύνω δυό τρείς φορές. Πάντως νομίζω οτι θα ήταν πολύ ωραίο και σε υφασμάτινη τσάντα!

    Lefteri-> Καλά τέλεια η ιδέα σου με το stencil ευχαριστώ! Βέβαια εγώ είμαι και λίγο τσαπατσούλα και φοβάμαι μην τα κάνω χάλια με τις μπογιές, αλλά θα το δοκιμάσω σίγουρα.

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραίο βγήκε!!! Για δες κι εδώ http://stepbystepgr.blogspot.com/2011/02/t-shirt.html

    ReplyDelete
  6. ah! teleia idea! thank u girl!
    k panw p h8ela na parw ena t shirt me stampa!
    twra 8a to kanw monh mou! hihi!

    ReplyDelete
  7. Ωραίο είναι ούτε που φαίνεται ότι είναι ανάποδα,αλλά καλού κακού κάνε και το άλλο!

    ReplyDelete
  8. Στην φωτογραφία φαίνεται πολύ όμορφο, τώρα δεν ξέρω από κοντά... Πολύ καλή η ιδέα σου! εγώ στο Πλαίσιο πάλι πρόσεξα τον χρωματιστό πηλό που πουλάνε,( αν όντως είναι πηλός :D) για να φτιάχνεις λουλουδάκια και καρδούλες και τέτοιες σαχλαμαρίτσες... Φλερτάρω με την ιδέα να αγοράσω ένα κουτί να χω να ασχολούμαι!

    ReplyDelete
  9. sugar plum fairy-> Αν εννοείς τον FIMO είναι πολύ καλός και θα κολλήσεις:D

    ReplyDelete
  10. vgike poly wraia etsi diasparta pou to siderwses!!!k epele3es k wraio t-shirt!
    K egw to exw dokimasei k omologw na pw pws fainetai "plastiko" den nomizw na vgei pio omoiomorfo...pantws 8a mporouses na vgaleis to xarti amesws(na min kruwsei) gia na min einai poly gialistero!

    ReplyDelete
  11. Πολύ χαίρομαι γι'αυτό σου το post! Έχω πάρει κι εγώ κάτι τέτοια χαρτιά, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. Μάλιστα λένε ότι είναι για σκούρα μπλουζάκια. Όταν τυπώσω θα ενημερώσω.

    Μια ερώτηση μόνο. Το εφέ είναι σαν πλαστικό ή σαν χρώμα για ύφασμα;

    ReplyDelete
  12. evita->Ευχαριστώ πολύ για το tip δεν το ήξερα!

    Fashionitsa-> Είναι σαν πλαστικό και πολύ πλαστικό μάλιστα:(

    ReplyDelete
  13. Πολύ όμορφο! Χαίρομαι που βρήκες χρόνο να είσαι και πάλι εδώ..
    Καλό Σ/Κ!!

    ReplyDelete
  14. Φανταστικό αποτέλεσμα!και πολύ όμορφα σχέδια!!!
    Πολλά φιλιά****

    ReplyDelete
  15. wraio san idea kai eukolo.. alla an moiazei me plastiko..krima :(

    ReplyDelete
  16. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

    ReplyDelete
  17. thelw TOSO polu na kanw kai egw tetoia mplouzakia!!!!

    ReplyDelete

Πες μου την γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails