Tuesday 31 January 2012

My Wrangler Moment




"Molly" jeans & shirt: courtesy of Wrangler, shoes: Fornarina via YOOX, heart necklace: "GinaPurseFrame" shop at Etsy.com

Sunday 29 January 2012

Scissors Out - Knits

Μιας και σας άρεσε τόσο η ιδέα της ανακύκλωσης της μάλλινης ζακέτας στο προηγούμενο post, είπα να αφιερώσω το Scissors Out αυτής της εβδομάδας σε ιδέες για να ανακυκλώσουμε και τα υπόλοιπα μάλλινα μας!

Αυτές οι κάλτσες είναι πολύ της μόδας και φτιάχνονται εύκολα από τα μανίκια ενός πουλόβερ!
-----------
Γάντια από το Etsy.com που όμως θα μπορούσαν να φτιαχτούν και πάλι από μανίκια.

<
Αγαπώ αυτά τα μάλλινα βραχιόλια και είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις!


Να και το snood που είχα φτιάξει πέρσι τέτοιο καιρό:)

Ελπίζω να σας έδωσα μερικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα παλιά πουλόβερ που γεμίζουν την ντουλάπα σας;)

Φιλάκια xx

Wednesday 25 January 2012

French Beret

Μ' αυτό το κρύο όλο κασκόλ και σκουφιά μου έρχεται να φτιάξω! Η τελευταία μου ιδέα ήταν ένα μάλλινο μπερεδάκι το οποίο και έφτιαξα από μια παλιά μου ζακέτα. 


Πριν αρχίσετε τα "Τι ωραία ζακέτα!", "Γιατί την χάλασες." κτλ. να σας πω ότι την εν λόγω ζακέτα την έχω απ' το σχολείο και όχι δεν σας λέω πόσα χρόνια σημαίνει αυτό αλλά μιλάμε για πολλαααά... Είχε πια τρυπήσει στα μανίκια και στον γιακά και ήταν γεμάτη κομπάκια. Την κράτησα όμως τόσα χρόνια γιατί ήταν η αγαπημένη μου. 

Παρόλαυτά έκανα την καρδιά μου πέτρα και άρχισα να την πετσοκόβω κρατώντας στο τέλος ένα μεγάλο κυκλικό κομμάτι και μία λωρίδα την οποία μέτρησα να χωράει γύρω απ' το κεφάλι μου.





Ένωσα τις άκρες της λωρίδας και την δίπλωσα κατα μήκος. Μετά ένωσα με καρφίτσες την ανάποδη της λωρίδας με την ανάποδη του κύκλου, σουρώνοντας τον όσο χρειαζόταν και το έραψα γύρω γύρω.




Το γύρισα από την καλή και το μπερεδάκι μου ήταν έτοιμο!



Εδώ το φοράω με το καινούριο μου σκουλαρίκι με φτερό και στρασάκια που θα σας δείξω σύντομα μιας και σήμερα κάτι έχει γίνει και όλες οι φωτογραφίες μου βγαίνουν θολές :( 

φιλάκια xx

Monday 16 January 2012

Studded Chain Bracelet

Τελικά εμείς τα studs πως τα λέμε; Τα λέμε τρούκς (ωραία ελληνική λέξη); Μιας και δεν έχω καταφέρει ακόμα να το ξεκαθαρίσω το ζήτημα θα συνεχίσω να τα λέω studs και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ! 

Αυτό λοιπόν το βραχιολάκι με τα studs και την αλυσίδα το έφτιαξα εχθές το βράδυ σε μια στιγμή έμπνευσης και βαρεμάρας ταυτόχρονα. Θα σας εξηγήσω πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς ένα ευθύς αμέσως.


Θα χρειαστείτε: μία αλυσίδα μεσαίου περίπου πάχους, ένα κρικάκι, ένα κούμπωμα και μερικά studs φυσικά. Πριν φύγετε για τα μαγαζιά ρίξτε μια ματιά στα παλιά σας κοσμήματα μήπως μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε κάτι που ήδη έχετε;)


Αρχίστε λοιπόν αφήνοντας κανα δυο κρικάκια της αλυσίδας ελεύθερα και περνώντας τις ακριανές μύτες από ένα stud στα δύο επόμενα που χωράνε.
Κλείστε τα δοντάκια πατώντας πάνω από το κρικάκι της αλυσίδας ώστε να σταθεροποιηθεί εκεί το stud.


Προχωρήστε στα επόμενα δύο κρικάκια και γεμίστε έτσι σιγά σιγά την αλυσίδα με τα studs αφήνοντας πάλι στο τέλος ένα κρικάκι ελεύθερο για να μπει το κούμπωμα.
Βάλτε τέλος το κρικάκι και το κούμπωμα και το βραχιολάκι σας είναι έτοιμο.


Το δικό μου ήδη κάνει παρέα με τα υπόλοιπα που είχα φτιάξει την προηγούμενη εβδομάδα!


Για την τσαντούλα θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή...

Φιλάκια xx

Thursday 12 January 2012

Double Scarf

Σήμερα έπρεπε να πάω σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και έτσι αναγκάστηκα να ντυθώ "σοβαρά". Ψάχνοντας για ένα κασκόλ ώστε να μην παγώσω μου ήρθε μια ιδέα για να κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον το όλο outfit!


Έβαλα λοιπόν δύο αντί για ένα κασκόλ και έπλεξα τις άκρες τους σύμφωνα με ένα σχεδιάγραμμα που βρήκα εδώ. Έδεσα και έναν κόμπο στην άκρη και βγήκε έτσι.


Μετά το έβγαλα από το κεφάλι και το ξαναφόρεσα περνώντας την άκρη του από την θηλιά.


Έτσι είχα πια ένα κασκόλ κάπως πιο πολύπλοκο και χρωματιστό:) Φόρεσα και το σοβαρό μου ύφος και ήμουν έτοιμη!


Το κολιέ το έχω φτιάξει επίσης εγώ "ανακυκλώνοντας" παλιά μου κοσμήματα. Αυτό είναι ένα ακόμα πρόσφατο hobby μου που με έχει συνεπάρει πολύ.

Τα μαλλιά τα έχω φτιάξει με την μέθοδο την οποία αποκαλώ "Ο κότσος την μονής κάλτσας" και αν δείτε το παρακάτω video θα καταλάβετε γιατί!


Φιλάκια xx

Tuesday 10 January 2012

Heavy Winter

Τι κρύο είναι αυτό; Από όλες τι μέρες σήμερα μου έτυχε να έχω εξωτερικές δουλειές! Φόρεσα λοιπόν όσα περισσότερα layers μπορούσα και βγήκα...



Σε κάτι τέτοιες παγωμένες στιγμές μια κούπα ζεστός καφές είναι ότι πρέπει.

Ακόμα καλύτερα όμως είναι να πίνεις τον καφέ του στην ζέστη του σπιτιού σου φτιάχνοντας πολύχρωμα βραχιολάκια όπως αυτά εδώ κι εδώ




Φιλάκια xx

Sunday 8 January 2012

Scissors Out - Leather DIYs

Για το δέρμα και πόσο αυτό μου αρέσει σαν υλικό σας έχω ξαναμιλήσει εδώ. Τώρα θα σας δείξω μερικά τέλεια DIYs με δέρμα. Εννοείται ότι για όλα αυτά μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και δερματίνη;)

Αυτή η OBI Belt φτιάχνεται πολύ εύκολα και ταιριάζει με το "Fetish trend" του φετινού χειμώνα.




Αυτό ο φιόγκος είναι ένα τέλειο βραχιόλι το οποίο σκοπεύω να φτιάξω αμέσως μόλις βρω ένα κομμάτι δέρμα σε ωραίο χρώμα,

Δύο κομμάτια δέρμα κολλημένα στο κολλάρο δίνουν το απαραίτητο edge σε ένα απλό άσπρο πουκάμισο. 






Υπέρκομψη θήκη για το κινητό!

Το πιο εύκολο και stylish clutch ever από την Andy.



Και αν φτιάξετε ή έχετε ήδη ένα σαν το παραπάνω clutch και σας αρέσει το color blocking, λίγο ακρυλικό χρώμα και αυτοκόλλητη ταινία και είστε έτοιμες!




Τι λέτε σας αρέσουν; Εμένα όχι μόνο είναι όλα στην "Got to make..." λίστα μου αλλά και τα blogs από τα οποία προέρχονται είναι από τα αγαπημένα μου. Περιμένω σχόλια, ιδέες και links σε δικά σας ή αγαπημένα σας σχετικά posts;)

Φιλάκια xx

Wednesday 4 January 2012

Holiday Feathers

Να 'μαστε λοιπόν πίσω από τις διακοπές (αν και έρχονται και τα Φώτα για παρηγοριά)! Πώς περάσατε; Εγώ χαλάρωσα κάπως αλλά και διασκέδασα αρκετά. Όσο για "ανακυκλώσεις" η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολύ όρεξη για πολύπλοκες κατασκευές αλλά και πάλι έφτιαξα δυό τρία πραγματάκια. ¨Ενα από αυτά ξεκίνησε με αυτό το σπασμένο χτενάκι και μερικά φτερά:)


Κόλλησα λοιπόν τα φτερά επάνω και στην πορεία πρόσθεσα και δύο studs (αν ξέρει κάποιος ας μου πεί πως λέγονται στα ελληνικά παρακαλώ)!


Ώραίο δεν έγινε; Εμένα μου άρεσε πολύ και το φόρεσα και τα Χριστούγεννα.


Α! Ξέχασα να σας ρωτήσω αν σας αρέσει το νέο στήσιμο του blog! Βασικός στόχος της αλλαγής ήταν να μπορώ να βάζω μεγαλύτερες φωτογραφίες. Δεν είναι καλύτερα έτσι ή μήπως προτιμούσατε το προηγούμενο; Περιμένω σχόλια...

φιλάκια xx

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails